El centre de robòtica figuerenc Edukbits s'ha emportat el premi al millor projecte científic a la First Lego League Girona. Dissabte es va dur a terme el campionat provincial d'aquesta competició a nivell mundial on els joves d'entre 10 i 16 anys competeixen en un camp de robòtica, duen a terme un projecte científic avaluat per experts en la temàtica i apliquen valors com la competició sana, la cooperació i el treball en equip.

Per primera vegada, el centre de robòtica figuerenc Edukbits ha preparat dos equips per participar en aquesta competició d'alt nivell, amb uns resultats altament satisfactoris. En la competició del matí, l'equip K-Team, amb membres d'entre 10 13 anys, va aconseguir una molt destacable sisena posició en el Joc del Robot, a molt pocs punts d'una primera posició que va ser molt ajustada.

L'equip R2-K2, que va participar a la tarda, van guanyar el "Premi Airbus al millor Porjecte Científic", amb una proposta d'unes ulleres que combinen realitat virtual i realitat augmentada per millorar la qualitat de vida, tant a nivell tècnic com emocional, dels astronautes mentre són a l'espai.