Figueres torna a ser, el 10 de febrer, la seu altempordanesa de la Run4Cancer, la cursa solidària provincial que organitza la Fundació Oncolliga de Girona amb l'objectiu de promoure hàbits saludables i recaptar fons per ajudar els malalts de càncer de la demarcació i les seves famílies. La inciativa, que se celebra sempre el diumenge posterior al Dia Mundial contra el Càncer (4 de febrer), té la peculiaritat de ser l'única cursa d'aquestes característiques que se celebra en diferents comarques gironines de forma simultània.

Aquest any, a més de Figueres, hi ha set seus més de la prova: Salt, Olot, Planoles, Palafrugell, Riudellots de la Selva, Tossa de Mar i Porqueres.

L'esdeveniment s'ha presentat aquest 1 de febrer, en una roda de premsa encapçalada per l'alcalde de Figueres, Jordi Masquef, i la presidenta de la Fundació Oncolliga Girona, Lluïsa Ferrer.

La Run4Cancer, que arriba a la 5a edició, vol ser una activitat familiar on tothom tingui cabuda. Per aquest motiu, s'ofereixen dues modalitats de cursa: una de 5 Km pensada per a tots els públics i per fer-la en família, i una altra de 10 km pensada per a corredors habituals.

Per ajudar els participants a preparar la prova, s'han organitzat dos entrenaments previs, un el passat 27 de gener i un altre que tindrà lloc el pròxim 3 de febrer.

La inscripció costa deu euros i es pot fer de manera anticipada a www.oncolligagirona.cat, fins al 6 de febrer a les 2 del migdia, i també presencialment a la parada d'Oncolliga que es munta aquest dissabte, 2 de febrer, de 10 del matí a 7 de la tarda; a la botiga Valosport (carrer Ample, 24) fins el 6 de febrer, i a la Casa Empordà (plaça de l'Escorxador), els dies 6, 7 i 8, de 10 del matí a 1 del migdia i de 4 de la tarda a 7 del vespre. També hi ha la possibilitat d'inscriure's el mateix dia 10 de febrer en el punt de sortida de la cursa, la plça central del Parc Bosc (Passeig Nou).

La cursa comença puntualment a les 10 del matí a totes les seus de l'esdeveniment.