L'Ajuntament de Castelló d'Empúries vol fer una rehabilitació integral de la Sala Municipal per convertir-la en un espai modern i polivalent. Amb aquest objectiu, el consistori ha iniciat una col·laboració amb el Col·legi d'Arquitectes, que els ajudarà a organitzar les bases d'un concurs públic en què diversos bufets professionals d'arquitectura podran presentar la seva proposta de disseny per la remodelació d'aquest espai.

«Fa molt de temps que utilitzem aquesta sala per a un munt d'activitats de caràcter municipal, i la veritat és que ha quedat envellida», explica l'alcalde de Castelló d'Empúries, Salvi Güell. «L'espai no presenta les característiques adequades per fer teatre, per exemple, perquè la caixa de l'escenari és massa baixa. A més a més, a la part de dalt no s'hi pot pujar perquè està degradat. Es necessiten diverses remodelacions», matisa l'alcalde. L'Ajuntament projecta crear un espai polivalent amb totes les equipacions necessàries per poder fer un salt qualitatiu a l'oferta cultural del poble.

Per a activitats municipals

Històricament, aquesta sala de dins de l'Ajuntament s'ha fet servir per fer-hi teatre, sessions de ball, activitats infantils, cursos per a gent gran o activitats populars organitzades per l'Ajuntament o bé per entitats i associacions amb residència al municipi. Aquest espai també es pot llogar per a activitats de grups privats.

Com passa cada vegada més al municipi, la ciutadania tindrà veu i vot en l'elecció de la proposta definitiva. De tots els projectes que presentin els professionals durant aquest any 2019, l'Ajuntament en farà una selecció dels tres que tinguin els criteris més adequats, i els sotmetran a votació popular. «Aquesta és una altra manera que la gent participi en les decisions municipals, més enllà de les votacions de cada quatre anys», diu Güell. Finalment, s'executarà la proposta més votada pels veïns de Castelló i Empuriabrava.

El projecte, que ara està en fase embrionària, s'haurà d'executar després de les eleccions municipals del maig del 2019, durant el pròxim mandat. «Serà una de les obres més importants del proper mandat», afirma Güell.