Els càmpings Sènia Cala Gogó, de Calonge, Internacional de Calonge, Àmfora i Aquarius, de Sant Pere Pescador, han estat guardonats entre els millors d'Europa pel seu elevat nivell d'excel·lència per la Federació Internacional de càmping, caravana i autocaravana (FICC). El reconeixement l'han rebut aquests quatre establiments gironins durant el Primer Congrés Mundial de Càmping de la FICC celebrat recentment a Lisboa. Els guardons, que s'atorguen cada cinc anys, els han rebut un centenar de càmpings a tot Europa d'un total de 12 destinacions .

El president de l'Associació de Càmpings de Girona, Miquel Gotanegra, destaca la gran importància d'aquests guardons que "reconeixen l'esforç que any rere any fan els empresaris del sector amb importants inversions per mantenir la qualitat i l'excel.lència dels establiments, i també per oferir experiències innovadores i especialitzar-se en activitats que els diferenciïn".

La FICC, amb seu a Brussel·les, és l'única organització mundial dedicada a l'acampada, la caravana i l'autocaravana que representa els interessos dels campistes. Es va crear al 1933 i actualment aglutina 67 clubs i federacions de 38 països diferents de tot el món.

El càmping Sènia Cala Gogó, de Calonge, és un dels pioners a Catalunya, ja que es va posar en marxa l'any 1961 . Compta amb més de 800 parcel·les dins de més de 200.000m2 davant de mar. L'establiment ha rebut nombrosos premis i distintius de qualitat i gestió com el Superplatz del club automobilístic alemany ADAC , el guardó més prestigiós de les guies turístiques d' Europa. Al 1970 es va convertir en el primer càmping de luxe del món. L'any 2016 va entrar a formar part del Grup Sènia, que aplega cinc càmpings a la costa catalana i un a Rupit. En els dos últims anys ha dut a terme inversions importants com ara la instal·lació de vuit tobogans aquàtics i noves piscines . Sènia Cala Gogó està especialitzat en turisme familiar, esports nàutics i glamping.

L'Aquarius, de Sant Pere Pescador, és un càmping familiar situat en un espai natural protegit, al costat de la platja. Des que es va obrir , al 1972, segueix essent gestionat per la família Rupp. L'establiment compta amb 445 parcel·les i també ha rebut nombrosos premis: Superplatz 2018 de l'ADAC, Premi Camping.info 2018 i el TopCamping 2018 de l'associació holandesa ANWB, entre d'altres. Està especialitzat en cicloturisme, turisme familiar i esports nàutics.

L'Àmfora de Sant Pere Pescador és un càmping emblemàtic, amb 760 parcel·les a primera línia de mar i 144 bungalous, 6 d'ells adaptats per a persones amb cadires de rodes. Es va obrir l'any 1986 i està gestionat en família des de fa tres generacions. En els darrers anys l'espai aquàtic s'ha renovat afegint zones spa i dos grans tobogans aquàtics. Està especialitzat en turisme familiar i esports nàutics. L'any passat va ser premiat com a millor càmping de platja per part de la prestigiosa guia britànica Alan Rogers que recull més de 2.500 càmpings europeus. També ha rebut el Superplatz i el TopCamping 2018.

L'Internacional de Calonge es va inaugurar l'any 1960 i no ha tancat ni un sol dia des que va obrir. Disposa de més de 16 hectàrees, amb 494 unitats d'acampada i 257 bungalous i mòbil-homes. Compta amb un complex amb piscines, parcs infantils, pista de tennis i poliesportives. El seu restaurant està obert al públic en general i disposa d'una carta de plats basats en la cuina mediterrània i amb tocs de cuina actual i creativa. També ha estat distingit amb nombrosos premis : al 2002 va rebre el prestigiós DCC-Europa Preis Deutscher Càmping club. L'establiment està recomanat per les guies més prestigioses de Càmping d'Europa, (l'ADAC d'Alemanya i l'ANWB d'Holanda). Està especialitzat en turisme familiar, esports nàutics i cicloturisme.

L'Associació de càmpings de les comarques de Girona és la més antiga d'Espanya, compta amb 73 associats (més del 80 per cent dels càmpings de les comarques de Girona) i ofereix unes 120.000 places d'allotjament. El total de places d'allotjament de càmpings de la demarcació és de 135.000, una xifra que situa al sector com la primera oferta turística reglada.