La plataforma ciutadana Canviem Figueres ha fet pública, aquest diumenge sota els porxos de l’Ajuntament, diumenge, la formació de la nova executiva.

Aquest grup de persones estan coordinades per Xavier Amiel, i té com a objectiu "fer un seguiment més curós, i amb més detall, de les diferents regidories, àrees i serveis que es treballen i que s'han de treballar des de l'Ajuntament".

La llista, que compta en aquests moments amb 17 persones, no serà necessàriament la formació que es presentarà en la candidatura per a les properes eleccions del Maig del 2019, segons l’agrupació, “ja que n'hi ha d'altres que hi col.laboren a segona línia; n'hi ha que hi col.laboren, però no aniran a la llista electoral i, d'altra banda, n'hi ha que encara s'hi han d'incorporar”.

L’executiva està formada per Xavier Amiel, Joan Antoni Bertran, Pere Cantenys, Ramon Casellas, carles Genover, Francis Cotés, Xon Llauró, Carme Masjuan, Josep Montalat, Joaquim Oliva, Carme Ribot, Trinidad Rodríguez, Alfons Romero, Ricard Sedó, Miquel Torrent, Alina Vallmajó i Adriana Vázquez.

En un comunicat, Canviem Fgueres explica que "neix amb la finalitat de constituir una Plataforma Ciutadana, democràticament escollida entre els nostres militants i simpatitzants, per a la formació d’una candidatura a les pròximes eleccions municipals. En aquest sentit, ens presentem com l’alternativa a la continuïtat dels inoperants partits polítics, que fins ara, han governat la nostra ciutat”.

"Volem ser la renovació d’un nou aire que entri a l’Ajuntament, amb una altre estil de gestionar una nova Figueres, per fer-la una ciutat innovadora, amb personalitat pròpia, culturalment avançada i urbanísticament ordenada, per assolir entre tots una Figueres radicalment canviada», afegeixen.

“Volem trencar definitivament amb la imatge bruta i decadent, que malauradament fa massa temps presenta la nostra ciutat, en gran part responsabilitat dels nostres polítics. Per això proposem als nostres conciutadans ens facin confiança, comprometen-nos a fer menys política de partit i més política de ciutat, buscant un consens tan ampli com calgui, en l’aspecte social, polític i econòmic. Tenim una única prioritat: Canviar Figueres”.