ERC de Roses ha celebrat, aquesta última setmana, la seva vuitena informativa pública, on concretament ha explicat la feina feta entre el març i el desembre del 2018. "Un dels compromisos que la candidatura d'Esquerra Republicana de Roses va contreure amb la ciutadania a les darreres eleccions municipals era crear espais de retiment comptes on explicar públicament la feina que fèiem a l'Ajuntament i atendre les preguntes, comentaris o reclamacions de la ciutadania", ha comentat el portaveu republicà i alcaldables per a les eleccions municipals del 2019, Joan Plana.

En l'acte, s'han repassat propostes traslladades a ple durant aquests mesos com ara l'impuls de campanyes antirrumors per prevenir la xenofòbia, la conscienciació sobre la fibromiàlgia i altres síndromes de sensibilització central, la creació de la Comissió Municipal del Nomenclàtor, la reforma de l'ordenança de tinença d'animals o la moció contra les llicències per pescar corall vermell a la Costa Brava.

"També s'han recordat accions com les visites territorials als barris i les valoracions crítiques d'algunes actuacions de l'equip de govern, com ara la programació i la coordinació de la festa major del 2018, que va motivar que s'exigís autocrítica al govern i al regidor de festes", assenyala Joan Plana.

Per cloure l'acte, el candidat a l'alcaldia ha repassat l'estat de les feines de preparació de la candidatura municipal. En aquest sentit, ha informat que l'executiva local està en converses amb diferents independents per a incorporar-los a la candidatura, i que els seus noms es podrien fer públics durant els pròxims dos mesos.

Pel que fa a les tasques de redacció del programa, Joan Plana ha indicat que els cinc grups de treball sectorial que es varen constituir el gener d'aquest any ja tenen preparats els principals punts sobre els quals pivotarà el programa. També ha explicat que la campanya està ja dissenyada en línies generals i que la precampanya començarà el proper mes de gener amb un acte de presentació del candidat.