Els transportistes i conductors que es veuen afectats pels talls dels Armilles Grogues a la Catalunya del Nord es mostren comprensius amb el col·lectiu. La majoria es resignen i esperen pacientment a que els deixin passar. En el cas dels cotxes les cues són puntuals i només responen a l'afectació viària, però els camions han de parar i esperar trams de deu minuts per passar. La majoria però, saluda fent sonar el clàxon a la sortida. És el cas d'en Roland, un camioner hongarès que torna de deixar la seva càrrega de Barcelona i que ha de tornar a Budapest. "Tenen tot el meu suport i espero que guanyin el pols amb Macron", diu el transportista que explica que la seva companyia li prohibeix omplir el dipòsit en àrees franceses perquè és molt car.

En Roland és un més dels centenars de camioners que han d'aturar-se i que encara els esperen diferents talls en altres peatges de França. Ell explica que ja sabia que hi havia aquesta protesta i considera que "cal donar-hi suport". "És normal, estan reclamant qüestions bàsiques i hem d'estar amb ells", reivindica. Com en Roland, molts altres transportistes es posen l'armilla groga en senyal de suport. Els manifestants, els obsequien amb piruletes i dolços un cop han esperat i reprenen la marxa.

Els conductors per la seva banda també estan al costat dels Armilles Grogues. En Toni i la seva mare són de Figueres i han passat pel peatge del Voló. Allà s'han trobat les retencions i han esperat pacientment fins que han pogut agafar l'autopista de tornada cap a la capital de l'Alt Empordà.

"Nosaltres hi estem d'acord ens resignem a fer la cua, i la veritat és que fa goig veure com s'organitzen i defensen allò que és seu. No sé per què nosaltres no fem el mateix quan ens les estan fotent per totes bandes", rebla en Toni.

Els talls continuaran aquest diumenge i dilluns. Alguns dels Armilles Grogues passaran la nit al ras fins l'endemà.