28 de novembre de 2018
28.11.2018
Figueres

L'Audiència de Madrid votarà el març de 2020 el recurs de la suposada filla de Dalí

El jutjat de primera instància 11 va desestimar la demanda de paternitat i la va condemnar a pagar les despeses del procés

28.11.2018 | 18:21
Pilar Abel

La secció 22 de l'Audiència de Madrid deliberarà i votarà el proper 19 de març de 2020 el recurs d'apel·lació presentat per la suposada filla del pintor Salvador Dalí, Pilar Abel. L'octubre de 2017, el jutjat de primera instància 11 de Madrid va tombar la demanda de paternitat que havia presentat i, a més, la va condemnar a pagar les despeses de tot el procés per la "temeritat" que va suposar seguir endavant amb el procés tot i que les proves d'ADN confirmaven que no era el seu pare. Una decisió que Pilar Abel va recórrer. Per extreure l'ADN del cos de Dalí va caldre exhumar la tomba del pintor, enterrat al Museu Dalí de Figueres. Abel s'ha mostrat molt satisfeta perquè considera que el procés no s'ha acabat i que encara té opcions de guanyar aquest litigi. A més, assenyala que la vista es celebrarà, precisament, el dia del pare.

El capítol judicial sobre la suposada filla de Dalí encara no s'ha tancat. Fonts judicials confirmen que el proper 19 de març de 2020 es deliberarà i votarà el recurs d'apel·lació presentat per Pilar Abel contra la decisió el jutjat de primera instància número 11 de Madrid de desestimar la seva demanda de paternitat. La demanda de filiació era contra el Ministeri d'Hisenda i la Fundació Gala Dalí, en condició d'hereus del pintor.


L'advocat d'Abel, Enrique Blánquez, va presentar un recurs contra aquesta decisió i al genera es va admetre a tràmit. Ara, han posat data per saber si, finalment, l'Audiència de Madrid comparteix el criteri del jutjat de primera instància i tomba la demanada de paternitat o si bé dona la raó Abel.

Aquest procediment judicial va obligar, fins i tot, a exhumar el cos de Salvador Dalí de la cúpula geodèsica del Teatre-Museu Dalí de Figueres. Una actuació que va produir-se el 20 de juliol de 2017 i que va generar una gran expectació mediàtica i amb la ferma oposició de la Fundació Salvador Dalí, que ja va anunciar accions contra Abel. Posteriorment, al març, la Fundació Salvador Dalí anunciava que s'havien restituït les restes extretes per fer les proves.

Després de comprovar les mostres d'ADN d'Abel i les extretes del cos del pintor, els resultats van descartar que fos filla de l'artista empordanès.

Tot i descartar aquesta relació familiar, Abel va decidir seguir endavant amb el procediment i al setembre es va celebrar el judici. Finalment, el 16 d'octubre, el jutjat de primera instància número 11 de Madrid va desestimar la demanda de paternitat i va obligar Pilar Abel a pagar les costes per la "temeritat" d'haver anat a judici tot i el resultat de les proves

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
anteriorsegüent