Llers acollirà la jornada de formació «Barraques de pedra seca. Principis de restauració», organitzada per l'entitat Col·laboraxPaisatge, el dissabte 1 de desembre (de 9 a 14 hores).

La formació posarà especial atenció en conèixer, des de la teoria i la pràctica, les tècniques de reparació de barraques de pedra seca. Aquestes actuacions són molt necessàries, ja que es tracta d'un patrimoni degradat i amenaçat a causa de l'abandó del seu ús. La formació se centrarà en la detecció d'àrees amenaçades i reconstrucció de murs de càrrega i muntants, i es portarà a la pràctica amb la restauració de la barraca LLE-32, una barraca restaurada l'any 2012 en el marc de les Jornades de recuperació del patrimoni i que ara s'ha esllavissat parcialment.

La formació anirà a càrrec de Jenar Fèlix (Brau Edicions), Modest Soy i Xavier Laporta (Associació Prat Comú). La jornada, organitzada en el marc de les PATT del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya, és gratuïta, però cal inscriure's a paisatge@adrinoc.cat.