18 de novembre de 2018
18.11.2018
Temporal

Emergències han ajudat una quinzena de persones en passos tancats pel temporal

Des d'Interior ho consideren una "irresponsabilitat" i demanen "màxima prudència" i que es respectin les indicacions de Mossos i Bombers

18.11.2018 | 16:49
La carretera de Vilabertran a Vilatenim tancada.

Els Serveis d'Emergències han hagut d'ajudar una quinzena de persones que han creuat diferents passos tancats pel temporal a les comarques gironines. La majoria han estat conductors que s'han saltat el precinte policial en carreteres secundàries de la demarcació. El conseller d'Interior, Miquel Buch, recorda que "per molta seguretat que doni estar dins un cotxe" cal respectar les indicacions. "El tancament d'accessos respon a una qüestió de seguretat, i per tant s'ha de fer cas", ha reblat Buch. Des del departament d'Interior demanen "màxima prudència" per l'episodi de pluges que s'espera per aquesta tarda i aquest vespre, especialment a la costa central i sud de Catalunya. En total els Bombers han fet prop de 300 actuacions a comarques gironines durant aquest diumenge.

La crescuda de rius i rieres com a conseqüència del temporal de pluja ha provocat que Trànsit hagi tallat una quinzena de carreteres gironines, a més de registrar afectacions en una desena més aquest diumenge. Tot i aquestes actuacions unes quinze persones no han fet cas de les prohibicions dels Mossos i Bombers i han creuat aquests passos malgrat l'advertiment dels equips d'emergència.

En aquest sentit, el conseller d'Interior, Miquel Buch, ha lamentat aquesta actitud que ha qualificat d'"irresponsable" i ha demanat "màxima prudència" als conductors. "Quan hi ha un accés tancat és per la pròpia seguretat. Que ningú vulgui ser més que ningú, i exigim que es faci cas a les línies de seguretat", ha demanat Buch.

El conseller ha explicat que no ha estat un lloc concret, sinó que aquestes imprudències s'han produït en diferents zones de les comarques gironines. Buch ha recordat la "força de l'aigua" i fa un crit d'alerta als conductors que retornen del cap de setmana.

La conselleria també ha recordat que encara queden hores de pluja, si bé tot indica que el temporal va a la baixa a la demarcació de Girona, que ha estat la principal afectada. En concret les comarques de l'Alt i el Baix Empordà, la de la Selva i el Gironès.

Per tot plegat, el conseller Buch ha tornat a demanar als conductors que "estiguin atents" als avisos i recomanacions dels Bombers, Mossos i Protecció Civil, fins que no es doni per tancat l'episodi de pluges.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
anteriorsegüent