La portaveu d'Esquerra Republicana a l'Ajuntament de Figueres, Agnès Lladó, ha desbloquejat el traspàs de la presó vella des del departament de Justícia a l'Ensenyament. Reunida amb tots els consellers implicats, Lladó ha traslladat la necessitat urgent de fer la cessió d'ús de l'immoble tal que es puguin iniciar tots els tràmits necessaris per desllorigar el projecte de construcció de l'escola Carme Guasch al solar de l'equipament penitenciari.

A la trobada de treball de Lladó amb el vicepresident i conseller d'Economia, Pere Aragonès, el conseller d'Ensenyament, Josep Bargalló, i la consellera de Justícia, Ester Capella, s'ha tractat la situació actual del projecte i s'ha acordat que la signatura per oficialitzar el traspàs es durà a terme el proper 15 de novembre.

"Sense cap de mena de dubte aquesta és una gran notícia per tota la comunitat educativa i familiar i ja no només de l'escola Carme Guasch. És i serà molt positiu pel centre, però també pel barri i per tota la ciutat", explica Lladó que insisteix en el fet que "tal com vam traslladar en la recent visita de la consellera Capella a Figueres aquest projecte no podia continuar aturat, estava enquistat i s'havia de buscar una sortida de forma urgent, molt urgent".

"Hem posat fil a l'agulla amb Patrimoni (Economia), propietari de l'immoble, i amb les dues altres conselleries implicades per no deixar passar ni un dia més i el resultat ja el tenim a sobre la taula", afirma la portaveu republicana.

Durant la reunió, Ensenyament també ha mostrat la seva voluntat d'apostar per situar a l'edifici de la presó usos educatius i formatius i, al mateix temps, s'ha compromès a aportar la quantitat que es consideri oportuna per donar suport a la redacció del projecte constructiu. Cal recordar que l'Ajuntament de Figueres ja va acordar el 2017, a petició d'ERC, incloure al pressupost una partida de 325.000 euros per redactar el projecte.

Dotze anys en mòduls prefabricats

L'Escola Carme Guasch es va inaugurar l'any 2006 i, des d'aleshores, segueix impartint classes en mòduls prefabricats. Dotze anys després el projecte per traslladar-se a un edifici s'ha desbloquejat i, en aquest sentit, Lladó recorda que "aquesta és la línia de treball que necessita Figueres. Cal que des del consistori lluitem pels interessos i les necessitats del municipi, demanant i lluitant fins a l'extenuació per la implicació d'altres administracions".