Des d'Esquerra Republicana de l'Escala fa anys que es demana a l'equip de govern que incorpori, de forma real i efectiva, l'habitatge social als projectes d'inversió dels pressupostos. Segons explica la formació política en un comunicat, des de 2011, l'habitatge social ha estat una de les preocupacions principals del grup republicà i s'ha treballat, en especial des de 2015, per tirar endavant un projecte de la rehabilitació i adquisició d'habitatge per destinar a ús social. ERC sempre ha defensat que introduir una petita partida, al voltant dels 200.000€, cada any als pressupostos de l'Ajuntament és l'eina imprescindible per a poder destinar recursos públics aconseguir, poc a poc però de forma immediata, un parc d'habitatge social pel municipi.

El grup republicà ha supeditat cada any el seu suport als pressupostos, entre d'altres peticions, a avançar cap a la solució d'aquest problema. L'Escala, amb més de 10.000 habitants, no disposa de cap pis destinat a habitatge social i l’any passat es va posicionar en contra dels pressupostos, degut, justament, a l'incompliment dels avenços en aquesta matèria pactats per 2016 i 2017, que no es van dur a terme.

En les primeres reunions mantingudes amb el govern sobre el pressupost 2019, el grup republicà va condicionar el seu suport als pressupostos a la introducció d'una partida explícita per a l'adquisició d’habitatge o la reforma dels immobles que actualment són propietat de l'ajuntament. D'altra banda, des d'ERC, s'ha demanat també que el pressupost reflecteixi una partida destinada a la millora de l'accessibilitat del nucli antic i una a l'aplicació pràctica del pla de màrqueting turístic realitzat durant 2017, reivindicació que ja ve de l'any passat.

Segons ERC, aquesta setmana el govern ha presentat la proposta final del pressupost on s'han introduït dues de les tres peticions d'Esquerra; una partida de 180.000€ per adquisició d'habitatge social, una partida de 50.000€ per a rehabilitació d'immobles per a destinar-los a habitatge social i una partida de 50.000€ per a iniciar millores en l'accessibilitat del nucli antic.

"Des del grup republicà estem satisfets que les negociacions d'aquest any hagin portat al govern a la introducció d'aquestes partides, tan necessàries per a l'Escala i tan oblidades fins el dia d'avui", expliquen.

En els dies vinents la secció local acabarà de decidir el seu posicionament definitiu al ple respecte la proposta.