La 17a edició de l'Acústica de Figueres ha generat un impacte econòmic de 2,5 milions d'euros (MEUR), un 8% més que l'any 2017. El certamen va aplegar, entre el 30 d'agost i el 2 de setembre, 108.000 espectadors en la seva edició més exitosa. L'estudi encarregat per l'Ajuntament detalla que els assistents es van gastar uns 29 euros de mitjana, amb un impacte directe per a la ciutat 1,66 MEUR. Una xifra que suposa entre un 5 i un 8% més que l'edició anterior. El document també calcula que per cada euro invertit de les arques públiques, se n'han retornat 9,44. El promotor Xavier Pasqual ha destacat que durant aquests 17 anys l'esdeveniment no ha parat de créixer i ha dit que de cares a l'edició vinent seguiran apostant per potenciar el primer dia de concerts.

Per finalitzar, cal destacar l´alta puntuació en NPS, de 9,23. És a dir, dels enquestats un 83% recomanaria a un conegut que vingui a l´Acústica i com a data molt destacable -i molt poc habitual- l´enquesta no ha trobat cap prescriptor negatiu. Mencionar també que a banda dels concerts, la zona de food trucks és un dels espais més ben valorats com a complement a la música. Per primera vegada, el market és la segona zona més ben valorada amb un 20% de les respostes dels enquestats.Com a curiositat, els enquestats han coincidit en algunes possibles millores pels pròxims anys. Millores que podrien passar per fer dues edicions anuals de l´Acústica o oferir més llocs per seure.

Got Solidari

El donatiu del Got Solidari -apadrinat per Gran Jonquera Outlet & Shoping i que aquest any ha anat per l´AECC Catalunya Contra el Càncer delegació de Figueres- ha estat de 4.000 euros, un 12 % més que a la passada edició. Un augment que mostra les dades positives de creixement de públic, i d´altres indicadors com l´estudi d´impacte econòmic.