Representants d’Esquerra Republicana de Figueres s’han reunitamb la consellera de Justícia de la Generalitat, Ester Capella. A sobre la taula la cessió, de Justícia a Ensenyament, per dur a terme a construcció de l’Escola Carme Guasch a l’antiga presó del carrer Sant Pau.

La portaveu del grup municipal d’Esquerra a l’Ajuntament de Figueres, Agnès Lladó, valora molt positivament la trobada i explica que “cal fer tot el possible per accelerar un projecte que fa massa anys que està enquistat i, per aquest motiu, hem d’aconseguir la implicació màxima de la Generalitat”.

Lladó considera que, al mateix temps, cal consensuar i estudiar totes les possibilitats per establir el pla d’usos de l’espai, a banda del trasllat de l’escola. “De moment les propostes que s’han posat a sobre la taula per traslladar-hi els arxius municipal i comarcal no han estat ben rebuts per l’Escola. Hem de treballar amb totes les parts implicades per tal de trobar la millor solució i aconseguir un equipament complementari a l’escola. Veïns, representants de l’Escola, ajuntament i Generalitat hem d’anar de la mà. Però cal accelerar-ho perquè ja s’han incomplert massa terminis”.

D’altra banda, des d’Esquerra es valora positivament que Figueres sigui un dels quatre municipis catalans on s’hagi obert un pis per a presos que es troben en tercer grau. Tal i com va explicar la consellera Capella, “són habitatges per a interns en tercer grau amb arrelament laboral o familiar. L’objectiu passar per facilitar-ne el seu procés, progressiu, de retorn a la societat”.