08 de octubre de 2018
08.10.2018
Figueres

ERC Figueres demana a Justícia accelerar el projecte de l'escola Carme Guasch

Agnès Lladó considera que el trasllat a l'antiga presó del carrer Sant Pau "fa massa anys que està enquistat"

08.10.2018 | 11:59
La trobada de la Consellera amb els representants d´ERC.

Representants d´Esquerra Republicana de Figueres s´han reunitamb la consellera de Justícia de la Generalitat, Ester Capella. A sobre la taula la cessió, de Justícia a Ensenyament, per dur a terme a construcció de l´Escola Carme Guasch a l´antiga presó del carrer Sant Pau.

La portaveu del grup municipal d´Esquerra a l´Ajuntament de Figueres, Agnès Lladó, valora molt positivament la trobada i explica que "cal fer tot el possible per accelerar un projecte que fa massa anys que està enquistat i, per aquest motiu, hem d´aconseguir la implicació màxima de la Generalitat".

Lladó considera que, al mateix temps, cal consensuar i estudiar totes les possibilitats per establir el pla d´usos de l´espai, a banda del trasllat de l´escola. "De moment les propostes que s´han posat a sobre la taula per traslladar-hi els arxius municipal i comarcal no han estat ben rebuts per l´Escola. Hem de treballar amb totes les parts implicades per tal de trobar la millor solució i aconseguir un equipament complementari a l´escola. Veïns, representants de l´Escola, ajuntament i Generalitat hem d´anar de la mà. Però cal accelerar-ho perquè ja s´han incomplert massa terminis".
D´altra banda, des d´Esquerra es valora positivament que Figueres sigui un dels quatre municipis catalans on s´hagi obert un pis per a presos que es troben en tercer grau. Tal i com va explicar la consellera Capella, "són habitatges per a interns en tercer grau amb arrelament laboral o familiar. L´objectiu passar per facilitar-ne el seu procés, progressiu, de retorn a la societat".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook