04 de octubre de 2018
04.10.2018
Castelló d'Empúries

El turista francès manté una temporada sense rècords a Castelló d'Empúries

Els punts d'atenció turística han atès menys visitants que estius anteriors

04.10.2018 | 16:21
El turista francès manté una temporada sense rècords

Durant els mesos de juny, juliol i agost del 2018 van entrar 24.126 persones a l´Oficina de Turisme del centre cívic de Castelló d´Empúries, i van fer un total de 8.707 consultes. Aquestes dades representen un 12% menys de l´afluència que es va comptabilitzar l´any passat durant la mateixa època de l´any. Aquestes dades, recollides en un estudi de l´Àrea de Turisme de l´Ajuntament de Castelló d´Empúries, són representatives per assegurar que, sobretot al mes de juliol, la xifra de turistes ha estat més baixa que l´esperada.

En aquest sentit, la regidora de Promoció Econòmica, Comerç i Turisme, Helena Solana, considera que «tot i la davallada general de visitants que hi ha hagut en destinacions turístiques com la nostra, la valoració de la temporada a Castelló és satisfactòria.»


Demanen el plànol del municipi

Al Punt d´Informació del Centre de Serveis, les xifres de visitants i consultes també han minvat un 15% amb referència a l´any 2017. La gran excepció ha estat l´Oficina Municipal de la Vila, que ha revertit la situació obtenint un 5% positiu en les consultes de visitants durant el període d´entre l´1 de juny al 31 d´agost, amb un total de 2.696 consultes el 2018 i de 2.556 l´any anterior. Les demandes més comunes fetes pels sol·licitants són: el plànol municipal i informació referent a activitats, passejos pels canals, oci i lleure i rutes amb bici. També destaquen les demandes en relació amb el transport públic i la zona blava, i la relativa a museus i història de la vila. En aquesta línia, la regidora explicava que «s´ha notat un augment del turista cultural i de proximitat».
Tot i aquestes xifres, més del 70% de les empreses consultades per l´Ajuntament estimen que el nivell d´activitat ha estat superior o igual que el de l´any passat.

El 60% són turistes francesos

Una altra conclusió extreta de l´anàlisi del sector és que els turistes francesos, que són el 60% dels de visitants, ha estat indispensable per mantenir «una mica més estables» les xifres del sector. Per altra banda, s´ha notat que el mercat alemany torna a cobrar força, consolidant-se en tercera posició després del públic nacional. Pel que fa a la zona de la Vila, però, el mercat que segueix predominant és el català, seguit del francès.
Els professionals del sector apunten que la tendència dels clients a reservar en l´últim moment i de fer estades més curtes s´han combinat amb una tendència a un perfil de turista cada vegada més exigent amb l´equilibri de la qualitat-preu.

Aquest cap de setmana, Empuriabrava 50 ofereix descomptes exclusius en activitats i allotjament


Empuriabrava 50 ofereix gaudir d´un cap de setmana a la marina al millor preu. Aquest cap de setmana, del 5 al 7 d´octubre, es dona la possibilitat de viure les experiències que ofereix la marina residencial amb un descompte del 50% en allotjament i activitats. «Accions com aquestes ens permeten allargar un xic la temporada d´estiu i promocionar el gran actiu d´activitats d´oci i lleure que es poden realitzar al municipi, tant en família com en parella», explicava la regidora de Promoció econòmica, comerç i turisme, Helena Solana, a la presentació feta al Túnel de Vent.
L´oferta d´activitats és molt àmplia i comprèn diferents camps com oci, lleure, esport o activitats culturals i de natura. L´oferta disponible es pot consultar i reservar al web d´Empuriabrava 50. L´alcalde Salvi Güell va explicar que es vol «donar continuïtat a aquesta iniciativa nascuda l´any passat en la celebració dels 50 anys d´Empuriabrav», per lluitar per la desestacionalització turística i aconseguir «un turisme familiar de qualitat».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook