Durant els mesos de juny, juliol i agost del 2018 van entrar 24.126 persones a l’Oficina de Turisme del centre cívic de Castelló d’Empúries, i van fer un total de 8.707 consultes. Aquestes dades representen un 12% menys de l’afluència que es va comptabilitzar l’any passat durant la mateixa època de l’any. Aquestes dades, recollides en un estudi de l’Àrea de Turisme de l’Ajuntament de Castelló d’Empúries, són representatives per assegurar que, sobretot al mes de juliol, la xifra de turistes ha estat més baixa que l’esperada.

En aquest sentit, la regidora de Promoció Econòmica, Comerç i Turisme, Helena Solana, considera que «tot i la davallada general de visitants que hi ha hagut en destinacions turístiques com la nostra, la valoració de la temporada a Castelló és satisfactòria.»

Demanen el plànol del municipi

Al Punt d’Informació del Centre de Serveis, les xifres de visitants i consultes també han minvat un 15% amb referència a l’any 2017. La gran excepció ha estat l’Oficina Municipal de la Vila, que ha revertit la situació obtenint un 5% positiu en les consultes de visitants durant el període d’entre l’1 de juny al 31 d’agost, amb un total de 2.696 consultes el 2018 i de 2.556 l’any anterior. Les demandes més comunes fetes pels sol·licitants són: el plànol municipal i informació referent a activitats, passejos pels canals, oci i lleure i rutes amb bici. També destaquen les demandes en relació amb el transport públic i la zona blava, i la relativa a museus i història de la vila. En aquesta línia, la regidora explicava que «s’ha notat un augment del turista cultural i de proximitat».

Tot i aquestes xifres, més del 70% de les empreses consultades per l’Ajuntament estimen que el nivell d’activitat ha estat superior o igual que el de l’any passat.

El 60% són turistes francesos

Una altra conclusió extreta de l’anàlisi del sector és que els turistes francesos, que són el 60% dels de visitants, ha estat indispensable per mantenir «una mica més estables» les xifres del sector. Per altra banda, s’ha notat que el mercat alemany torna a cobrar força, consolidant-se en tercera posició després del públic nacional. Pel que fa a la zona de la Vila, però, el mercat que segueix predominant és el català, seguit del francès.

Els professionals del sector apunten que la tendència dels clients a reservar en l’últim moment i de fer estades més curtes s’han combinat amb una tendència a un perfil de turista cada vegada més exigent amb l’equilibri de la qualitat-preu.

Aquest cap de setmana, Empuriabrava 50 ofereix descomptes exclusius en activitats i allotjament

Empuriabrava 50 ofereix gaudir d’un cap de setmana a la marina al millor preu. Aquest cap de setmana, del 5 al 7 d’octubre, es dona la possibilitat de viure les experiències que ofereix la marina residencial amb un descompte del 50% en allotjament i activitats. «Accions com aquestes ens permeten allargar un xic la temporada d’estiu i promocionar el gran actiu d’activitats d’oci i lleure que es poden realitzar al municipi, tant en família com en parella», explicava la regidora de Promoció econòmica, comerç i turisme, Helena Solana, a la presentació feta al Túnel de Vent.

L’oferta d’activitats és molt àmplia i comprèn diferents camps com oci, lleure, esport o activitats culturals i de natura. L’oferta disponible es pot consultar i reservar al web d’Empuriabrava 50. L’alcalde Salvi Güell va explicar que es vol «donar continuïtat a aquesta iniciativa nascuda l’any passat en la celebració dels 50 anys d’Empuriabrav», per lluitar per la desestacionalització turística i aconseguir «un turisme familiar de qualitat».