La comissió del nomenclàtor portarà, al plenari municipal d´aquest dijous dia 4, les propostes de distincions que s´atorgaran en el marc del Dia de Ciutat que se celebrarà el proper 28 d´octubre al Teatre Municipal El Jardí.

La Fulla de Figuera de Plata s´atorgarà, a títol pòstum, al figuerenc, exsenador i exconseller, Narcís Oliveres, que va morir el mes d´abril passat havent deixat una important petjada a la ciutat, ja que va mantenir una vida molt activa tant dins l´àmbit polític com cultural. També proposen la Fulla de Figuera de Plata 2018 per a l´entitat Càritas Figueres, que realitza una acció directa i continuada ajudant i protegint les famílies que es troben en risc d´exclusió social.

Si la majoria plenària aprova la proposta feta per la comissió, el missioner Josep Frigola rebrà el títol de fill adoptiu, en reconeixement a la seves tasques solidàries i de cooperació a l´Àfrica.

En el mateix dictamen portaran al ple la proposta per entregar la medalla de plata a l´emprenedor Dídac Lee i a l´empresa, fundada el 1934, Rieju. També volen entregar dos títols de ciutadà i ciutadana d´honor al propietari de l´empresa Ceres Roura, Xavier Roura, i a la pianista, professora i compositora, Maria Rosa Gratacós.