El grup municipal del PSC de Figueres, a l'oposició, retreu a Marta Felip que "vulgui carregar sobre l’oposició el desgavell en la gestió dels serveis d’enllumenat i jardineria de la ciutat". Els socialistes consideren que "l’alcaldessa de Figueres sabia perfectament que no podia aprovar la privatització del servei d’enllumenat i de jardineria i portar aquestes dues qüestions al plenari sense tenir cap suport garantit" i que aquest fet "és una irresponsabilitat de la qual no en pot culpar ara l’oposició".

El grup de l'extinent d'alcalde Pere Casellas exposa que "la de l’alcaldessa és una actitud que obeeix únicament a la voluntat de posar fum sobre el desgavell que domina la gestió del seu equip de govern", format per únicament 5 dels 21 regidors del plenari.

Aquesta és l’opinió que ha fet pública el grup municipal socialista a propòsit de l’expedient de gestió directa que Felip ha engegat després que en el ple d’aquest mes d’agost el PDeCat votés en contra, juntament amb el PP i C’s, d’una proposta de municipalització dels serveis de manteniment de l’enllumenat públic i parcs i jardins recolzada pel vot favorable de la resta dels grups del plenari. “Marta Felip no té a punt la tramitació administrativa de la municipalització tot i que sabia perfectament que aquest era el camní que escolliria el plenari. Que compleixi la voluntat del ple o que plegui”, insisteix Casellas.

L’equip de govern ha d’afrontar les seves responsabilitats. Per a nosaltres el servei públic és essencial i crèiem que per al govern també ho era. Si per tenir aquest servei s’han de retallar inversions supèrflues i estèrils del PDeCat, perfecte”, valora el portaveu socialista Pere Casellas.