L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) ha acabat els treballs de retirada de vegetació acumulada a diferents punts de l'embassament de Darnius Boadella. En aquest moment es troba al 59% de la seva capacitat i garanteix la reserva d'aigua per a les demandes urbanes que pugen, sobretot als municipis turístics, i també la campanya de reg de l'estiu.

L'arribada d'aigua després de la primavera fa també que s'arrosseguin a l'embassament vegetació i troncs provinents de la capçalera del riu la Muga.

Els treballs, que han suposat una inversió superior als 20.800 euros, s´han articulat en dues fases.

La primera, concentrada en les immediacions de la presa principal, així com a prop del dic de la Mola Truncada, ha consistit en retirar les restes vegetals arrossegades per l´aigua.

Degut al marcat desnivell, els treballs s´han fet amb una grua i, posteriorment a la retirada, les restes vegetals s´han triturat. Aquestes actuacions garanteixen el correcte funcionament dels òrgans de desguàs i redueixen el risc d´obstruccions en l´alliberament de l´aigua i durant episodis d´avingudes.

La segona fase dels treballs s´ha dut a terme en la carretera d´accés a la presa. En aquest sentit s´han fet diverses podes de vegetació als marges i també s'ha reperfilat la cuneta, ja que aquesta era inexistent i en períodes de pluja l´aigua circulava per la carretera, fent-la més lliscant. Amb aquestes actuacions es millora la circulació per la carretera, es facilita l´accés a la presa i també es minimitza el risc d´incendis forestals.

L'embassament abasteix les principals poblacions de la zona nord de l'Alt Empordà. Cadaqués, Llançà, Roses o Empuriabrava reben aigua d'aquest punt. Per això, el fet que es trobi al 59% en ple juliol permet tranquil·litat perquè garanteix l'aigua malgrat la pressió a aquesta època en què es multipliquen per milers els residents.