El portaveu de Ciutadans (Cs) a Figueres, Héctor Amelló, ha sol·licitat la dissolució de la comissió del nomenclàtor per estar "polititzada i atendre solament les peticions separatistes". La petició té a veure amb el fet que la comissió hagi decidit dedicar la plaça de l'Institut Ramon Muntaner a l'1 d'octubre assegurant que era un moment excepcional però s'hagi negat a dedicar la plaça Catalunya a la Constitució i la plaça de les Palmeres al 8 d'octubre, "com havien sol·licitat alguns veïns".

Durant la reunió amb la comissió del nomenclàtor Ciutadans va adoptar el mateix discurs esgrimit per justificar la dedicació d'una plaça a l'1 d'octubre i el va aplicar a la plaça Catalunya i la de les Palmeres "i resulta que el mateix discurs, calcat, només val per a la petició del separatisme". "Si l'1 d'octubre és excepcional també ho és el 8 d'octubre, quan més d'un milió de catalans es van manifestar a Barcelona a favor del constitucionalisme", ha indicat el regidor taronja.

Per Amelló, aquesta decisió "arbitrària" és una mostra més que "els separatistes només governen pels de la seva corda" i per aquesta raó "decideixen el que és i el que no és excepcional" amb el propòsit de "marginar a tot el que no pensi igual". A més, ha recordat que actuant d'aquesta forma la comissió del nomenclàtor "està anant contra les seves pròpies bases perquè primer polititza l'espai públic i després contravé l'article del reglament que prohibeix posar noms de carrers que no generin consens i l'1 d'octubre no genera consens".

També s'ha preguntat quin és el criteri per rebutjar dedicar una plaça a la Constitució i una altra al 8 d'octubre més enllà de "voler apropiar-se de l'espai públic, apropiar-se del relat i excloure als veïns que no són partidaris del separatisme".

El regidor taronja ha afegit que "si el criteri de la comissió del nomenclàtor és prendre les decisions que vol el govern el millor és dissoldre-la perquè això ja es pot fer en un ple municipal".