Una vintena de membres de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca es van concentrar aquest dimecres davant l'oficina de Bankia de Figueres per aturar el desnonament d'un home que havia amenaçat de suïcidar-se.

Amb crits de "Bankia mata" i "pisos socials ja" i rètols de " stop desnonaments", els activistes reclamaven solucions per evitar l'imminent llançament d'en Jesús, veí del número 67 del carrer Oliva de Figueres.

La PAH reclama que o bé se li permeti l'estada al seu habitatge a través d'un lloguer social o que s'ajorni el desnonament fins que Serveis Socials faci "efectiva i real" l'entrega d'un pis social. El deute hipotecari de l'home s'enfila vora els 120.000 euros.

El llançament està previst per a demà i l'anterior es va aturar després que l'afectat amenacés de llançar-se al buit des d'un tercer pis. Els fets a principis de la setmana passada i finalment el jutge va dictar-ne l'ajornament.

L'immoble és propietat de Bankia i el procediment es va iniciar fa set anys, segons el portaveu de la PAH, Juan Rosillo, quan van precintar el pis per impagament.

Reocupant el pis

Aleshores, l'afectat va reocupar el seu habitatge i fa dos anys va rebre una citació judicial que va acabar amb una sentència de desnonament. En Jesús ha continuat vivint al pis fins l'actualitat i ja s'han ajornat tres llançaments.

"Els exigim que resolguin un problema que han creat ells mateixos", subratllava el regidor Òscar Vergés, de Compromís d'Esquerres per Figueres, també present en la concentració.

De fet, la PAH reclama la implicació del banc per permetre a l'afectat que continuï vivint a casa seva però pagant un lloguer social.