03 de juliol de 2018
03.07.2018
Roses

Història i contemporaneïtat conflueixen a l'exposició 'Tangències' a Roses

La mostra ha posat en relació onze artistes contemporanis amb onze peces patrimonials

03.07.2018 | 12:07
Història i contemporaneïtat conflueixen a l´exposició

La relació dels emparellaments exposats és la següent:

Urna funerària de la necròpolis d'Agullana (s. IX a. C.) / Antoni Federico
Vasos de peu de la necròpolis de Peralada (s. VII a. C.) / Dana Carrillo
Forner de terra cuita d'Empúries (s. V a. C.) / Santiago Planella
Dracma de Rhode Roses (s. IV a. C.) / Juanjo Viñuela
Ara de marbre de Pontós (s. III a. C.) / Mercè Riba
El togat d'Empúries (s. I d. C.) / Francesc Guillamet
Placa del cinturó del Puig Rom de Roses (s. VI d. C.) / Narcís Costa
Creu de Vilabertran (s. XIV d. C.) / Xavier Casellas –"Patxé"
Retaule Major de la Basílica de Castelló d'Empúries (s. XV – XVII) / Pilar Farrés
Retaule de l'església parroquial de Santa Maria de Cadaqués (s. XVIII) / Gustau Carbó Berthold
Escultura d'Enric Casanovas, Monument a Monturiol, Figueres (1918) / Ester Baulida

El proper dissabte, 7 de juliol, s'inaugura a la Ciutadella de Roses l'exposició col·lectiva Tangències, una mostra que ha posat en relació onze artistes contemporanis amb onze peces patrimonials provinents de diferents jaciments o monuments de la comarques gironines, creant un punt de trobada entre història i contemporaneïtat. La inauguració tindrà lloc a les 20 h.

La sala d'exposicions de la Ciutadella de Roses acull aquest estiu (del 7 de juliol al 26 d'agost), l'exposició Tangències, comissariada per Pilar Farrés i Anna Maria Puig Griessemberger i produïda pel Museu de l'Empordà i l'Ajuntament de Figueres. Antoni Federico, Dana Carrillo, Santiago Planella, Juanjo Viñuela, Mercè Riba, Francesc Guillament, Narcis Costa, Xavier Casellas "Patxe", Pilar Farrés, Gustau Carbó Berthold i Ester Baulida, són els artistes participants.

Tal i com explica Pilar Farrés, l'idea inicial del projecte va ser la de propiciar un espai artístic de trobada entre la història i la contemporaneïtat, dues temporalitats que es nodreixen l'una de l'altra -passat i present-, amb l'Empordà com a marc conceptual i creatiu. Per aconseguir-ho, s'han posat en relació onze peces patrimonials de diferents èpoques històriques -tria feta sota la supervisió d'Anna Maria Puig-, amb onze artistes. El resultat, una simbiosi entre inspiració i història que convida a revisar algunes de les joies més emblemàtiques del nostre patrimoni cultural des d'una òptica nova i sorprenent.

La mostra s'acompanya d'un catàleg amb escrits introductoris de Pilar Farrés i Anna Maria Puig, un text relatiu a cada una de les peces patrimonials escrit per un historiador o arqueòleg, la reproducció fotogràfica de cada peça feta per Jordi Puig i un text sobre la Tangència perseguida per l'artista contemporani corresponent, escrit per l'escriptora Cristina Massanés o el crític d'art Enric Tubert, segons cada cas.

La inauguració serà dissabte 7 de juliol a les 20 h, i anirà a càrrec de Cristina Masanés, Enric Tubert, l'alcaldessa de Roses, Montse Mindan, i el regidor de Cultura, Francesc Giner.

L'horari de visita de sala és de dilluns a diumenge de 10 a 21 h. La mostra estarà oberta al públic fins al 26 d'agost.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook