17 de maig de 2018
17.05.2018
40 Años
40 Años
Roses

400 alumnes participaran a la novena edició de la Cantarella de Roses

Els centres de primària de Roses, Pau i Palau Saverdera, així com els dos instituts rosincs, hi prendran part demà divendres, 18 de maig

17.05.2018 | 12:45

Uns 400 alumnes dels centres de primària de Roses, Pau i Palau Saverdera, així com els dos instituts rosincs, participaran demà divendres, 18 de maig, en la novena edició de la Cantarella de Roses que tindrà lloc a la plaça Frederic Rahola, a les 11.30 h. L´activitat s´emmarca dins el Pla Educatiu d´Entorn de Roses, projecte interdisciplinar que té per objecte aconseguir I'èxit educatiu de tot l´alumnat i contribuir a la cohesió social mitjançant l´equitat, l´educació intercultural, el foment de la convivència i l´ús de la llengua catalana.

La Cantarella és un projecte de cant comú entre els centres educatius de la zona de Roses, sorgida durant el curs escolar 2008/2009 amb la voluntat d´engegar una proposta que motivés, integrés i relacionés els alumnes de la zona de Roses de diferents nivells. El projecte consisteix en organitzar una cantada on cada escola i institut prepara un repertori de cançons que es canten conjuntament el dia de l´espectacle.

Els nivells en els quals s´aplica aquest projecte són 6è de Primària i primer cicle d´ESO. El repertori de cançons gira cada any entorn a una temàtica concreta (la història de la música en català, una història inventada amb la qual els infants i joves s´hi puguin identificar,...) sempre amb un rerefons educatiu i engrescador. Cada centre educatiu treballa les cançons a l´aula i les posa en comú als assajos conjunts amb els altres centres.

La proposta d´enguany tracta entorn al voltant d´una història que narra el conflicte entre grups d´alumnes d´una mateixa classe. Al llarg del recorregut musical s'explica com, a mida que cada grup parla de què ha succeït i es busca una solució al problema, sorgeixen noves amistats que abans no existien. El repertori de cançons reuneix temes de Dr. Prats, Txarango, Els Pets, Roba estesa, Acció, Xiula, Club Super3 i Pau Casals.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema