06 de març de 2018
06.03.2018
40 Años
40 Años
Figueres

El Laboratori clínic de l'Hospital de Figueres certifica la qualitat dels seus serveis

La norma ISO 9001:2015 reconeix un procés exigent en la millora de la satisfacció de l'usuari

06.03.2018 | 18:21
Reconeixement assolit per tots els professionals de l´equip

El Servei de Laboratori de l´Hospital de Figueres ha aconseguit la recertificació del seu sistema de qualitat d´acord amb els requisits de la nova versió de la norma ISO 9001:2015. Aquest estàndard internacional ha reconegut tots els serveis que desenvolupa el laboratori d´anàlisis clíniques en les especialitats de Bioquímica, Immunologia, Microbiologia i Hematologia, així com la realització d´extraccions i el dipòsit d´Hemocomponents.

Aquesta certificació ha estat un procés exigent liderat per la cap de Servei de Laboratori, Carme Mora, i el coordinador de qualitat, José Tomás Leganés. També ha comptat amb la implicació de tots els professionals de l´equip per desenvolupar-lo i aplicar-lo.

La nova versió de la ISO 9001 ha seguit posant l´accent en la millora contínua dels serveis. Per aconseguir-ho s´han identificat tots els agents que en major o menor mesura estan involucrats en el procés analític, com el personal sanitari extern al laboratori o proveïdors, entre d´altres. També s´han determinat els riscos que poden aparèixer en la pràctica diària per tal de prevenir efectes no desitjables, s´han desenvolupat activitats per garantir que els canvis produïts compleixin amb els estàndards de qualitat i els professionals mantinguin els coneixements necessaris per les activitats que es realitzen.

L´objectiu final de la ISO 9001:2015 és la millora de la satisfacció de l´usuari, per això, el laboratori realitzarà activitats d´avaluació, com enquestes i altres mètodes per vetllar per la màxima eficiència dels seus serveis.

Amb aquesta certificació la Fundació Salut Empordà, a la qual pertany l´Hospital de Figueres, reforça el seu compromís amb la qualitat i la seguretat amb la ciutadania.

El laboratori Clínic és una eina d´ajuda al diagnòstic, pronòstic i tractament de les malalties. L´any passat es varen processar 885.000 anàlisis procedents de l´Hospital de Figueres, el CSS Bernat Jaume i l´ABS de l´Escala, entre d´altres. Hi treballen una vintena de professionals entre metges, tècnics de laboratori i administratius i compta amb la tecnologia adequada per proporcionar uns resultats precisos.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook