Generacions d'empordanesos i de turistes estan processant en aquests moments l'anunci del tancament, després de 75 anys, del Restaurant Garbert, situat en un emplaçament privilegiat de la platja de Garbet de Colera. Águeda Pascual Boada ha escrit una emotiva carta de comiat: "Estimats amics, després de 75 anys d'evolució, història, canvis, progrés, treball, alegria, esforç, gratificació, emoció... la concessió del nostre establiment finalitza el 2018 i, per tant, aquest estiu el Restaurant Garbet ja no obrirà".

La propietària dedica paraules d'agraïment als seus clients, els fidels i els esporàdics: "Aquest gran somni quedarà en el nostre record, passejos per la riba del mar, les nits de lluna plena, les celebracions d'aniversaris, les travessies pel Cap de Creus, les cites dels enamorats, els retrobaments, els batejos i les celebracions familiars, els anuncis de nadons en la família, les peticions de mà, les trobades d'amics... em sento orgullosa d'haver compartit amb vostès instants emocionants i màgics".

La difusió a través de les xarxes socials de la notícia es va estendre ràpid entre tots aquells que tenen la platja de Garbet com a espai estival de referència, i en conseqüència aquest restaurant-atalaia que tantes i tantes mirades ha embadalit sobre el mar Mediterrani.