ERC Figueres ha donat a conèixer, aquest 26 de desembre, la seva decisió d'aprovar el pressupost 2018 "després que s'hagin mantingut les propostes per iniciar el canvi de model econòmic i formatiu de la ciutat per avançar en la transformació social, la racionalització de la despesa i l'aposta per la participació ciutadana". El pressupost es debat aquest dimecres, dia 27, en un ple extraordinari.

L'acord d'ERC amb l'equip de govern del PDeCAT inclou, segons informen els republicans, garantir el compromís de la construcció de l'escola Carme Guasch i Darné, amb una partida de 25.000€ per un pla d'usos en el recinte de l'antiga presó; mantenir l'execució de la segona fase del centre Ferran Sunyer, amb 250.000€, que preveu la incubadora vertical d'empreses; la constitució de l'oficina municipal d'innovació i formació, amb 15.000€, garanteix 200.000€ per la continuïtat dels pressupostos participatius als barris i aposta decididament pels joves incloent un pressupost participatiu exclusiu per a joves amb 25.000€.

La portaveu del grup municipal d'Esquerra a l'Ajuntament de Figueres, Agnès Lladó, ha explicat que "la prioritat a l'hora de negociar aquest acord ha estat garantir el canvi del model econòmic i social de la ciutat, amb mesures que van destinades a augmentar l'oferta formativa de la ciutat, a impulsar-ne el desenvolupament i a enfortir sectors municipals clau com la participació"

"Aquest -manifesta Agnès Lladó- no és el nostre pressupost, però Figueres necessita avançar i portar a terme inversions claus per la transformació social que necessita." També ha dit: "El nostre Sí és un SÍ a Figueres un SÍ als figuerencs".

Nou model econòmic

Nou model econòmic

ERC garanteix en el pressupost municipal l'aposta per un nou model econòmic a Figueres, "empoderant les persones perquè tinguin un futur millor i diversificant l'economia municipal", tal com ha assegurat Agnès Lladó, la qual avança que el suport a l'equip de govern "no és cap xec en blanc". "Tal i com vam fer al 2017, portarem a terme un seguiment exhaustiu dels acords garantint que es compleixin. I, que ningú ho dubti, controlarem que es compleixin totes i cadascuna de les propostes i partides introduïdes per Esquerra", ha conclòs la portaveu d'ERC.