04 de desembre de 2017
04.12.2017
40 Años
40 Años

Pont de la Puríssima amb un 80% d'ocupació

A l'Alt Empordà els establiments oberts són els de la ciutat de Figueres i municipis d'interior, on s'espera una ocupació del 45%.

04.12.2017 | 12:56

La Federació d'Hostaleria de les Comarques de Girona, segons les dades obtingudes dels seus agremiats, destaca que la previsió d'ocupació del pont de la Puríssima, que comença el proper dimecres 6 fins el diumenge 10 de desembre, és la següent:
 

Dades d'ocupació hotelera

Les comarques de la marca Pirineu de Girona seran les que tindran més presència de turistes durant aquest pont de la Puríssima, gràcies el temps hivernal de la última setmana que ha fet que hi hagi neu a la muntanya i així hagi començat la temporada d'esquí a algunes estacions de la província de Girona: La Molina, Masella i Vall de Núria.

En aquest sentit, a la comarca de la Cerdanya es preveu una ocupació del 80%, al Ripollès del 75% i a la Garrotxa del 83%. Pel que fa a l'interior de la comarca de la Selva es preveu una ocupació del 55%.

A la ciutat de Girona i a les seves rodalies s'espera una ocupació del 60%. Al litoral gironí, a hores d'ara hi ha un 10% de la flota hotelera oberta, el que representa 80 establiments a tota la Costa Brava sobre un total de 725, i aproximadament unes 7.700 places, sobre un total de 77.000. Respecte a aquest petit nombre d'establiments oberts, a la zona de la Costa Brava Centre es preveu una ocupació del 75% i a la Selva Marítima del 65%.

Pel que fa a la comarca de l'Alt Empordà, els establiments oberts són els de la ciutat de Figueres i municipis d'interior, on s'espera una ocupació del 45%.
 

Estada

La mitjana d'estades per aquest pont oscil·la entre dues i tres nits i, el dia que hi haurà major ocupació a tota la província de Girona serà el divendres 8 de desembre.
 

Perfil del turista

Com és habitual i seguint la tendència, a la província de Girona el turista majoritari que pernoctarà seran parelles i famílies de proximitat i catalanes, de la ciutat de Barcelona i rodalies. També s'esperen visitants de la resta de l'Estat Espanyol, sobretot del País Basc.

A les comarques del litoral gironí, es preveu que hi hagi turistes francesos però en un petit percentatge.
 

Observacions

El sector de la restauració de la província de Girona preveu que sigui un bon pont a nivell de nombre de comensals i millor que l'any passat. Els dies que tindran un major nombre de clients seran el divendres 8 i el diumenge 10 de desembre.

Pel que fa a les dades d'ocupació hotelera d'enguany, la major part dels associats afirmen que serà semblant a l'any passat, però pel que fa a les zones d'interior i de muntanya diuen que serà millor

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema