11 de octubre de 2017
11.10.2017
40 Años
40 Años
Roses

Deu anys d'intercanvis entre els instituts Cap Norfeu de Roses i Hug Roger III de Sort

Els dos centres tenen com a objectiu comú fer conèixer al seu alumnat la riquesa lingüística i cultural dels diferents territoris

11.10.2017 | 12:29
Una representació dels alumnes a la Sala de Plens de Roses.

Els alumnes de 2n curs de batxillerat dels instituts Cap Norfeu de Roses i Hug Roger III de Sort han visitat, aquest dimecres, 11 d'octubre, l'Ajuntament de Roses, on han estat rebuts per l'alcaldessa, Montse Mindan, i la regidora d'Ensenyament, Anna Jorquera. La trobada ha tingut lloc en el marc del programa d'intercanvi escolar entre ambdós centres, que enguany arriba a la seva desena edició.

La primera proposta d'intercanvi entre els dos instituts va sorgir durant el curs escolar 2007-2008 en el marc del Projecte per a la millora de la qualitat dels centres educatius públics, i amb l'objectiu comú dels dos centres a fer conèixer al seu alumnat la riquesa lingüística i cultural dels diferents territoris. Des de llavors, s'han encadenat els intercanvis anualment, i amb l'experiència de cada any, els programes s'han anat millorant i ajustant.

Cadascun dels intercanvis realitzats compta amb un projecte bianual, en què els alumnes de l´Institut Cap Norfeu visiten Sort quan cursen 1r de batxillerat, mentre que la visita dels sortencs a Roses es realitza durant el primer trimestre de 2n de batxillerat. Durant les estades, els alumnes tenen l'oportunitat de conèixer el paisatge, costums, formes de vida passades i presents, llengua i atractius de cadascuna de les poblacions i de la seva àrea d'influència.

En la trobada que s'està realitzant a Roses, participen 45 alumnes de l'institut Cap Norfeu i 28 de Sort. Aquest matí, el consistori ha organitzat un esmorzar per a tots els alumnes i mestres participants i, a continuació, una recepció oficial a la sala d'actes de l'Ajuntament.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook