10 de octubre de 2017
10.10.2017
40 Años
40 Años
Castelló d'Empúries

El Grup d'Encontre comença el curs a la Policia Local de Castelló d'Empúries

Es tracta d'una experiència pionera en el món policial i assistencial, que es reuneix un dia a la setmana

10.10.2017 | 15:32

Anna Maria Arnau, agent de la Policia Local de Castelló d´Empúries i terapeuta, dirigeix des de dimecres passat un nou curs del Grup d´Encontres, un espai pensat perquè les dones es puguin expressar lliurement, sentir-se acompanyades, valorades i escoltades i treballant des del respecte i el descobriment. "Comencem una nova temporada de dones que ens descobrim", manifesta Arnau, la qual va posar en marxa aquests cursos l´abril del 2014 i ha estat pioner a les nostres contrades. El Grup d´Encontre és una experiència pionera en el món policial i assistencial, que neix d´una demanda de crear xarxa entre dones, necessitats de relació entre iguals i cap nexe d´unió entre elles. L´esperit del grup és el treball personal, aconseguir crear un espai de seguretat necessari per al treball terapèutic.

Aquest grup, "consolidat, compenetrat i actiu", segons Anna Maria Arnau, es troba entre una hora i una hora i mitja cada dimecres al matí a les dependències de la Policia Local de Castelló, al centre de serveis d´Empuriabrava.

En aquest grup format d´encontre, el requisit és ser dona, tot i que hi ha sessions individuals en què hi participen homes i no es descarta, en un futur, grups mixtos o, si es dona el cas, grups d´homes.

En el Grup d´Encontre, es fa un treball grupal en el qual participen totes les assistents, torn de paraules i treballs de cooperació, coneixement, empoderament i sorgeix la demanda o necessitat de treball individualitzat en presència del grup. Si es considera oportú per tal de fer un treball més directe i intens, hi ha persones que assisteixen a les sessions individuals, entre el terapeuta i la persona (home o dona) que requereix d´assistència.

Per assistir a les sessions, es fa prèviament una entrevista personal. Entre d´altres coses, s´informa del caràcter confidencial de les sessions i dels principis que regeixen les sessions. Un cop feta l´entrevista, si es creu oportú s´incorpora al grup o si es considera necessari assisteix a sessions individuals.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema