La plaça Catalunya de Roses ha estat la seu aquest dimecres 30 d´agost de l´acte Construir una Nova República organitzat per Esquerra Republicana. La consellera d´Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat, Meritxell Serret, ha afirmat durant la jornada que "diàriament estem demostrant que estem preparats per posar en marxa la República Catalana".

Serret ha fet una crida per "aprofitar les oportunitats que tenim com a país i tirar endavant el país pròsper que tots volem". La consellera ha finalitzat la seva intervenció deixant clar que "serem ferms en la defensa de la democràcia i això ens portarà a votar el proper 1 d´octubre".

El visecretari general d´Esquerra i diputat al Parlament de Catalunya, Sergi Sabrià, ha explicat que "celebrarem el Referèndum i el farem com sempre. Com ho poden evitar si hi ha una gran majoria que vol votar l´1 d´octubre?".

El senador gironí, Jordi Martí, ha afirmat que "votarem per dignitat" mentre que el portaveu d´Esquerra a l´Ajuntament de Roses, Joan Plana, ha exclamat que "l´1 d´octubre guanyarem, i a Roses també".