08 de abril de 2017
08.04.2017
Figueres

8 d'abril: Figueres celebra el Dia Mundial del Poble Gitano

Cuina Gitana en viu, marxa commemorativa, exposició fotogràfica i música per a la celebració

08.04.2017 | 09:03
Aromes de la cuina gitana, amb degustacions, a la plaça Catalunya.

L'Ajuntament de Figueres, el Pla de Desenvolupament Comunitari i l'Associació de Veïns i Consell de Savis del Barri de Sant Joan s'han unit per commemorar, aquest 8 d'abril, el Dia Internacional del Poble Gitano.

La plaça Catalunya, un dels espais urbans més concorreguts de la ciutat, un dissabte al matí, amb la celebració del mercat de les fruites i les verdures, és el marc idoni, a partir de les 11.00 hores, per descobrir les aromes culinàries gitanes. Es presenta "La cuina gitana en viu", amb la realització en directe i la degustació d'un plat típic.

A les 16.00 hores, s'ha programat una marxa commemorativa amb punt de sortida al barri de Sant Joan i itinerari fins a la plaça de l'Ajuntament. El lema és "Poble gitano. Construïm el nostre futur". Els representants polítics de la ciutat fan una recepció institucional als representants del poble gitano a la casa consistorial.

La plaça de Josep Pla és un dels altres escenaris urbans adornats, en aquest cas d'imatges i de música, de la cultura, la tradició i l'ambient gitano. De les 18.00 a les 20.00 hores, els ritmes de "Sona Caló" els interpreten les bandes Gipsy, Merkado Negro i Siroco, mentre es pot admirar l'exposició de fotografies Gitan@s Centenari@s, dedicada a persones referents de famílies del "Garrigal".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook