31 de març de 2017
31.03.2017
40 Años
40 Años
Castelló d'Empúries

Castelló d'Empúries tindrà el curs vinent una Oficina Municipal d'Escolarització

Tindrà per objectiu facilitar a les famílies tota la informació sobre els centres educatius del municipi

31.03.2017 | 13:33

El ple de l'Ajuntament de Castelló d'Empúries d'aquest dijous va aprovar el conveni de col·laboració amb el Departament d´Ensenyament de la Generalitat per la creació d´una Oficina Municipal d´Escolarització (OME).

L´OME es posarà en marxa properament i tindrà per objectiu facilitar a les famílies tota la informació sobre els centres educatius del municipi. També serà l´encarregada de lliurar i recollir els fulls de preinscripció fora del període formal de preinscripció escolar. D´aquesta manera, quan una família vulgui preinscriure per primera vegada el seu fill a un dels centres de primària o secundària del municipi, podrà anar a l´Ajuntament a fer el tràmit.

La regidora d´Ensenyament, Anna Massot, opina que "Actualment ja es rep des del departament d´ensenyament de l´ajuntament a aquestes famílies, però fins ara, una vegada se´ls hi donava la informació de l´oferta formativa i els centres del municipi, no es podia fer res més i les famílies havien d´anar a algun centre per continuar el tràmit. D´aquesta manera es pot donar el cas que el centre on la família s´ha adreçat no tingui plaça i hagi d´anar passant per diferents centres amb els inconvenients que això suposa. Aquest va ser el motiu principal que ens va portar a sol·licitar el servei al Departament d´Ensenyament, per facilitar aquest tràmit a les famílies i fer-lo el més còmode possible."

L´OME té també altres funcions, com la creació d´una Taula mixta de Planificació en la qual la Generalitat i l´Ajuntament analitzaran les necessitats educatives del municipi i elaboraran propostes per atendre aquestes necessitats.

L´Oficina Municipal d´Escolarització estarà ubicada als Serveis a la Ciutadania de l´Ajuntament.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook