El conseller d'Interior, Jordi Jané, ha informat en la presentació dels pressupostos del Departament d'Interior d'enguany que s'hi inclou la inversió per a l'inici de la reforma del parc de Bombers de la Generalitat de Figueres. Així ho ha comunicat l'Ajuntament de Figueres a través d'una nota informativa.

El pressupost d'execució material de l'obra s'estima en 825.000 euros. L'esbós del pla es va enllestir a principis del 2016, després que el cos de Bombers de Figueres i el Departament van consensuar les actuacions prioritàries que calia dur a terme. El maig del 2016, l'Ajuntament de Figueres va concedir al Departament d'Interior la llicència d'obres per a la rehabilitació del parc de Bombers de la ciutat.

El projecte preveu la reforma d'una part de l'edifici per encabir-hi un magatzem, àrees de neteja dels equips i quatre places d'aparcament, i l'ampliació d'una altra ala de l'edifici per construir-hi diversos espais d'estada per als bombers, així com una aula, un despatx i el punt de control.

L'Ajuntament de Figueres havia ofert al Departament d'Interior un terreny a tocar la C-260 per construir un nou equipament, però el 2015, com a conseqüència de la delicada situació financera de la Generalitat, el govern català va posposar la construcció del projecte i va iniciar els tràmits per reformar l'edifici actual.