Alumnes de 4rt d'ESO i de Batxillerat de l'INS Castelló de Castelló d'Empúries van assistir a la primera edició del Fapel University Day Girona, celebrat a principis de desembre al Palau de Congressos de Girona. Els joves van participar-hi per escoltar l'oferta formativa d'una quinzena d´universitats nacionals i internacionals. Junt amb aquests joves castellonins també van assistir altres estudiants procedents de l'Escola Vedruna Girona; Institut de Cassà de la Selva; Col·legi Sant Gabriel de Torroella de Montgrí; Petit Plançó Olot; Cor de Maria (Blanes); Saint George School (Fornells de la Selva); Fedac de Salt; Institut Pla de l'Estany (Banyoles); Escola les Alzines i Fedac de Sant Narcís.

Organitzada per Fapel (Federació d´Associacions de Mares i Pares d´Escoles Lliures de Catalunya), integrada per més de 650 centres escolars, el Fapel University Day té per objectiu despertar la vocació per la formació continuada, cada vegada més rellevant per a l´assoliment dels objectius professionals. En aquesta ocasió, els estudiants s´han pogut informar, de manera personalitzada, sobre les ofertes educatives de les universitats assistents, així com sobre els programes d´ajudes i beques, plans d'estudis, acords internacionals, sortides professionals, notes de tall, etc., de la mà d´universitats d´excel·lència nacionals i internacionals, segons el Ranking Web d´universitats

La jornada s'ha organitzat en dos espais simultanis. Per una banda, diferents sales de conferències, en les quals les universitats han disposat d´uns minuts per poder fer una breu presentació del seu centre i dels seus programes d´estudis i beques. D´altra banda, s'ha organitzat un espai per acollir una fira universitària, en què les universitats han disposat els seus estands per poder atendre personalment als estudiants, escoles i famílies interessades i, així, poder explicar amb més detall els seus programes d´estudis i resoldre possibles dubtes.