L´Ajuntament de Vilafant vol tenir enllestida per abans de finals d´aquest any l´ampliació del recorregut del carril bici, segons explica el regidor de Medi Ambient, Xavi García. La intenció del consistori és connectar l´actual traçat del carril bici, a la rotonda de la llar d´infants 7 Pometes, fins a la rotonda de connexió amb Figueres al carrer Met Miravitlles (Escola Joaquim Cusí) i fins a la zona oest del Camp del Enginyers.

Les obres començaran un cop s´hagi fet la millora del desguàs de les aigües plujanes al tram del carrer Gifré el Pilós amb Josep Maria de Sagarra, afectat per la llevantada del novembre del 2014. L´ampliació del carril bici es durà a terme amb recursos propis de l´Ajuntament i la mà d´obra sortirà de la brigada municipal de serveis. D´aquesta manera, l´anella de carril bici tindrà una llargada superior al quilòmetre.

"Aquest és un municipi on surt molta gent a caminar i també en bici i ens interessa donar-los facilitats", argumenta García. Amb l´ampliació de la xarxa de carrils bici, el consistori diu que també millorarà la seguretat, ja que "quan es fan carrils bici s´estrenyen els vials, perquè aquí són força més amples i, així, no sembla una autopista", diu el regidor vilafantenc.