Sense cap vot en contra i amb l'única abstenció dels tres regidors de la CUP, el plenari de l'Ajuntament de Figueres ha aprovat inicialment, aquest dijous, el projecte executiu d'instal·lació de càmeres de videovigilància urbana al sector oest de la ciutat. Els aparells s'ubicaran en els accessos principals dels barris del Culubret i de Sant Joan, seguint la recomanació del departament d'Interior de la Generalitat de Catalunya.

El pla complet preveu l'adquisició i instal·lació de set càmeres, amb una primera fase que permetrà disposar de tres aparells amb un cost de 237.000 euros més IVA. La redacció del projecte està plena de complexitats i ha patit un notable retard respecte de les previsions inicials que s'havien fet en l'anterior mandat.

El tinent d'alcalde i regidor de seguretat ciutadana, Pere Casellas, va posar èmfasi en el caràcter "dissuasori" de la mesura, mentre que la resta de grups van donar llum verd al projecte dins del pacte de ciutat que ha de permetre trobar solucions als greus problemes de convivència del sector oest. Lluís Armengol, en nom de la CUP, va argumentar la seva abstenció explicant que l'agrupació independentista voldria veure altres actuacions "d'una altra dimensió més enllà de la policial. Probablement, aquesta seria l'última que faríem nosaltres".

Maria Àngels Olmedo (PP) troba "massa lent" tot el procés i Amelló (C'S) va donar "un sí condicionat" a l'aprovació si tots els permisos necessaris estan al dia.