25 de abril de 2016
25.04.2016
Vilobí d'Onyar

Un avió avariat a la pista provoca retards de vols a l'aeroport de Girona

Durant poc menys d'una hora la pista va estar inactiva i dos vols van ser cancel·lats

25.04.2016 | 07:23
La grua que va treure l´avió.

Un avió avariat al bell mig de la pista de l'aeroport de Girona va provocar retards importants i la desviació de cinc vols. L'incident es va produir quan un avió d'una escola de vol va patir una avaria en el tren d'aterratge quan feia una maniobra de descens i va quedar al mig de la pista.
Segons va informar AENA, cap persona va quedar ferida si bé sí que l'incident va portar problemes a l'aeroport gironí. Cinc avions van haver de ser desviats, 3 a l'aeroport del Prat de Barcelona i dos més a Perpinyà. Segons va informar l'ACN, quatre dels avions afectats per aquesta avaria són de l'empresa Ryanair i el cinquè feia un vol privat. La incidència també va comportar que s'haguessin d'anul·lar dos vols, un que havia d'anar a Poznan, a Polònia, que finalment va sortir de l'aeroport de Barcelona, i un que havia de fer el trajecte Girona-Karlsruhe, a Alemanya.

L'avió avariat formava part d'una escola de vol, normalment formada per un instructor i dos pilots. Per retirar l'aeronau es va haver de fer servir una grua de gran tonatge que va retirar-lo de la pista. Cap a les 18.30 h va quedar reestablert l'enlairament i aterratge d'avions, si bé hi va seguir havent retards importants. Per exemple, els vols amb arribada a Girona des de Londres i París van patir retards de més d'una hora; mentre que els vols amb sortida de Vilobí -com els de Bristol, Charleroi i Varsòvia- també van patir retards importants. El primer, de més de tres hores i els dos següents, de poc més d'una hora. Els vols que sortien a partir de les vuit-nou del vespre en principi ja no van patir retards, igual que els d'avui.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema