11 de abril de 2016
11.04.2016
Figueres

Comerç Figueres llança una campanya de suport al projecte del Museu del Circ

Considera que es tracta d'un important focus d'atracció i que generaria nous llocs de treball

11.04.2016 | 18:25
Interior de la Casa Nouvilas

Comerç Figueres –amb gairebé 300 establiments adherits- i veïns amants de Figueres s'han reunit avui per a donar suport al projecte de creació del Museu Europeu del Circ a Figueres que encapçalen els organitzadors del Festival Internacional del Circ.

Segons indiquen en un comunicat, "volem sumar les nostres veus per tal de manifestar l'encaix d'aquest projecte a nivell de planificació comercial de la nostra ciutat i que aquest cop no es deixi escapar aquesta oportunitat única de crear un punt d'atracció de rellevància mundial al cor de la nostra ciutat i tots els beneficis turístics, econòmics, culturals, educatius i urbanístics que suposaria".

També consideren que l'emplaçament proposat, a l'antiga Casa Nouvilas,"recuperar un dels nostres edificis més singulars, comprat per l'Ajuntament i Consell Comarcal varen comprar l'any 2008 i que actualment no té cap ús". Aquesta ubicació "ajudaria a equilibrar els dos costats de la Rambla ampliant el centre comercial i seria l'estímul necessari per a que el sector Migdia finalment comencés a recuperar la vitalitat que havia tingut temps enrere com un dels punts neuràlgics del centre de la ciutat".

L'únic Museu del Circ d'Europa

El projecte d'aquest gran complex cultural preveu anar molt més enllà que un tradicional museu oferint una realitat molt dinàmica: inclou una carpa d'espectacles en viu i ve avalat per l'èxit dels creadors d'un festival de prestigi mundial, el del Circ, que cada any desperta més passions i genera un retorn econòmic a Figueres de més d'1,2 milions d'euros en només 5 dies.

El Museu del Circ, indica el comunicat, "crearia nous llocs de treball, allargaria l'estada del visitant, atrauria nouvinguts d'arreu del món i provocaria noves pernoctacions", entre d'altres.

Per a difondre aquest suport s'han imprès 50.000 desplegables i 2.000 cartells que es repartiran entre els comerços de tota la comarca. A banda, s'ha creat una campanya de recollida de signatures tan presencial (a la majoria de comerços associats que arrencarà el 18 d'abril) com online a través del web www.change.org/p/museudelcirc, que es tancarà coincidint amb la 6a edició del Festival del Circ.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema