14 de març de 2016
14.03.2016
Prevenció

Comença la prohibició de fer foc al bosc des de dimarts

No es podran cremar restes de poda, aprofitaments forestals o de jardineria, entre d'altres

14.03.2016 | 12:30

La prohibició de fer foc al bosc entra en vigor a partir d'aquest dimarts, 15 de març, i s'allargarà fins el 15 d'octubre, segons ha informat el Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural. La norma regula que en els terrenys forestals, estiguin o no poblats d´espècies arbòries, i en la franja de 500 metres que els envolta no es pot encendre foc sigui quina sigui la finalitat. Especialment, no es podran cremar restes de poda i aprofitaments forestals, agrícoles o de jardineria ni fer focs d'esbarjo ni d'altres relacionats amb l'apicultura. Dins de les àrees recreatives i d´acampada i en parcel·les de les urbanitzacions, es podrà fer foc quan s´utilitzin barbacoes d´obra amb mataguspires.

També queda prohibit llençar objectes encesos; abocar escombraries i restes vegetals i industrials de qualsevol mena que puguin ser la causa de l´inici d´un foc; llançar coets, focs d´artifici o d´altres artefactes que continguin foc, i utilitzar bufadors o similars en obres realitzades en vies de comunicació que travessin terrenys forestals.

La prohibició es troba recollida en el decret 64/1995, que té com a objectiu establir una sèrie de mesures per prevenir els incendis forestals.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook