La platja del Port de Llançà va ser escenari, diumenge passat, de la primera trobada organitzada per l´associació Platges Netes, creada a aquest municipi per quatre amics. Diumenge van presentar l´entitat i van realitzar la primera acció mediambiental de l´any, que repetiran cada últim diumenge de mes. "Vine i comparteix amb nosaltres un matí de contacte amb la natura prenent consciència de la necessitat de cuidar-la. Si millores el teu entorn, et millores a tu mateix", era el missatge que transmetia l´associació per convidar la gent a participar en la jornada de neteja de la platja del Port de Llançà. Toni Ros és el president de Platges Netes, mentre que la resta de la junta està formada per Toni Fersa (vicepresident), Jesús Manuel Blanco (secretari) i Pol Jackson (tresorer).

"La idea és dedicar un matí de diumenge de cada mes a netejar les nostres platges, perquè, arran de la nostra afició a passejar-nos pel litoral del municipi, hem vist que tenim les nostres platges força oblidades durant l´any", explica Ros, el qual nega que vulguin fer la feina de l´administració pública, que ha de ser la que netegi les platges.

A banda de fer una jornada de neteja, aquestes trobades que organitza l´associació Platges Netes té l´objectiu de conscienciar. "Hem de prendre consciència que estem en un entorn privilegiat", argumenta Ros, tot afegint que "més que netejar, l´objectiu d´aquestes jornades és que la gent no embruti".

L´associació, de nova creació, treballa de bracet amb l´Ajuntament de Llançà, que assessora els impulsors de l´entitat i diumenge els va ajudar a seleccionar el material que els voluntaris van recollir al llarg de la platja del Port.