12 de maig de 2015
12.05.2015
Darnius

L'ACA millora el funcionament del Pantà de Darnius Boadella

Ha invertit més de 18.400 euros en diversos sistemes de la presa

12.05.2015 | 11:54
Una imatge del Pantà

L´Agència Catalana de l´Aigua ha dut a terme diverses actuacions destinades a millorar el funcionament i l´operativitat de la presa de Darnius Boadella, a la comarca de l´Alt Empordà.

Mitjançant una inversió superior als 18.400 euros, s´ha millorat el sistema elèctric de la presa, s´han revisat i optimitzat 3 cabalímetres ultrasònics (2 que regulen i controlen l´aigua destinada a l´abastament de Figueres i un de la central hidroelèctrica de la presa) i s´han dut a terme actuacions de millora en el motor elèctric dels òrgans de desguàs d´emergència.

Aquests treballs formen part dels mitjans materials que participen tant en la gestió de possibles avingudes així com també en el funcionament ordinari de la presa.

La presa de Darnius Boadella va ser construïda a finals de 1969, amb una alçada de prop de 54 metres des de la llera fins a la coronació i amb una capacitat d´emmagatzematge de 61 hm3. La seva reserva d´aigua es destina per a l´abastament domèstic de Figueres i de diversos municipis de l´Alt Empordà, per a les demandes de reg de les comunitats de regants de la dreta i l´esquerra de la Muga, i també per a la producció hidroelèctrica.

Actualment, l´embassament es troba al 95% de la seva capacitat, amb 58 hm3 emmagatzemats.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook