La circulació de trens d'alta velocitat entre Girona i Barcelona s'ha restablert aquest dilluns al matí amb la sortida del comboi de les 7.11 hores de la capital gironina en direcció a la capital catalana. Segons informa Renfe, continua interrompuda però la circulació de trens d'alta velocitat entre Girona i Figueres mentre els viatgers internacionals fan en autocar el trajecte Barcelona-Perpinyà. Els viatgers al tram Girona-Figueres són encaminats en trens Regionals. El servei del TAV va quedar interromput aquest diumenge a la nit després de la inundació de l'estació de Girona a causa dels forts aiguats. L'aigua va entrar a la via cap a les nou del vespre pel desbordament de la riera de Pabordia.

A primera hora del matí els viatgers del TAV amb sortida de Figueres a les 06.30 hores amb arribada a Barcelona a les 07.25 hores i parada a Girona a les 06.44 hores s'han encaminat en trens Regionals fins a Barcelona. El mateix han fet els usuaris dels trens d'alta velocitat de les 07.20 hores i les 09.20 hores de Girona a Figueres. Els viatgers dels trens internacionals (amb destí a París, Marsella o Lió) seran encaminats en autocar entre Barcelona i Perpinyà. No obstant això, els 40 usuaris del primer tren amb sortida de Barcelona a les 07.20 i destinació Lió han estat transportats per carretera fins a la capital de Roine.

La R3, tallada una hora a Osona per inundacions

Els problemes per les inundacions també s'han fet presents a la línia R3 de Rodalies de Catalunya. A les 06.30 hores s'ha interromput la circulació entre Vic i Balenyà per acumulació d'aigua a la via. Renfe ha habilitat un servei alternatiu per carretera entre aquestes dues estacions. A les 07.30 hores, una hora més tard, s'ha pogut restablir la circulació de trens un cop ha baixat el nivell d'aigua present a la via. La incidència ha provocat inicialment retards de més d'una hora a la línia R3 que, a partir de les nou del matí, s'ha reduït a 30 minuts de demora en ambdós sentits.

A la R15, el comboi entre Riba-Roja d'Ebre (06.15 hores) i Barcelona Estació de França (09.22) circula amb 45 minuts de retard derivat de condicions meteorològiques adverses.