30 de novembre de 2014
30.11.2014
Alerta de Protecció Civil

La llevantada pot tornar a afectar intensament l'Alt Empordà

La DGPC fa un seguiment acurat dels rius Ter i Fluvià, que amenacen d'inundar zones properes a les seves lleres

01.12.2014 | 16:30
Carretera negada a tocar de Vilabertran

La Direcció General de Protecció Civil (DGPC) ha alertat que la llevantada encara continuarà unes hores més i que una nova tongades de pluges intenses pot afectar gran part de Catalunya. Segons el director general de Protecció Civil, Jordi Aurich, el quadrant nord-est del país, especialment la comarca de l'Alt Empordà, és on hi ha el màxim risc d'inundacions, ja sigui pel possible desbordament de rius com el Ter o el Fluvià o per l'acumulació d'aigua en poblacions on ja s'han superat els 140 litres com Figueres, Vilafant, Sant Miquel de Fluvià o Cabanes. "El quadrant nord-est és la zona on hi ha la previsió que s'acumuli més aigua en les properes hores i fins demà", ha assenyalat Aurich.

"Hi afegim també la situació de fort vent i onades de fins a 2,5 metres al litoral", ha continuat el director general de Protecció Civil, que ha demanat a la ciutadania molta precaució a tocar de passeigs marítims, platges i espigons. Paral·lelament, l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) fa seguiment del cabals dels rius Fluvià, Ter, Caderner i Siurana, que amenacen de desbordar en algun punt i inundar zones properes a les lleres. "Hem tingut un nombre molt elevat de trucades per la llevantada", ha reconegut Aurich, que a tall d'exemple ha assenyalat que en deu hores -entre la mitjanit i les 10 del matí d'aquest diumenge- s'han rebut 499 trucades al 112 només provinents de l'Alt Empordà.

"És significatiu de la importància d'aquest temporal", ha puntualitzat el director general de Protecció Civil, que ha detallat que la majoria de trucades eren de gent que havia quedat atrapada a restaurants, bars i locals d'oci de Figueres i rodalies. "Els carrers estaven inundats i no podien sortir. De fet, durant la matinada s'ha habilitat amb la Creu Roja un centre a la Marca de l'Ham per acollir la gent que no podia tornar a casa, però pràcticament ningú hi ha pernoctat", ha finalitzat el director general de Protecció Civil.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema