L'escultor Xavier Raventós treballa des del seu taller de Rabós d'Empordà, des d'on el passat estiu també va patir veient com les flames s'acostaven. Arran dels focs, va decidir fer quatre treballs per donar als Bombers que van treballar en el gran incendi de l'Alt Empordà. Aquest matí, l'artista ha entregat les escultures als representants del bombers. Tres d'elles lluiran als parc de Bombers de la Jonquera, Figueres i Portbou i una quarta s'ha lliurat també als efectius francesos que van ajudar al foc. L'escultor ha volgut homenatjar així els efectius que van treballar en l'incendi. Les peces són fetes amb material reciclat i incorporen elements que l'artista va trobar calcinats després dels focs.

Xavier Raventós té casa i taller a Rabós d'Empordà des de fa més d'una dècada. Reconeix que han vist "any sí any no" algun foc però que l'estiu passat van patir molt perquè veien acostar-se les flames. Després d'allò, va pensar que s'havien fet actes per recollir diners per als damnificats però que no s'havia fet cap homenatge als bombers.

Per això, ha decidit crear quatre grans escultures inspirades en l'incendi i s'ha ajudat de materials reciclats i també alguns objectes que ha recollit dels boscos després de l'incendi.

L'entrega de les quatre escultures s'ha fet aquest matí a la delegació del Govern a Girona, en presència de bona part dels comandament -tant catalans com francesos- que van lluitar contra els focs de l'Empordà. El director dels serveis territorials d'Interior, Albert Ballesta, ha agraït el gest que ha tingut l'escultor i ha recordat que van ser dies molt difícils per a tots. Així mateix, el delegat del Govern, Eudald Casadesús, ha considerat l'entrega de les escultures "un acte de generositat" de l'artista vers la societat.

A partir d'ara, una de les escultures serà per als bombers francesos que van ajudar en l'extinció del foc i les altres tres es situaran als parcs de bombers de Figueres, la Jonquera i Portbou.