La professora de l'escola bressola de Perpinyà i llicenciada en Història de l'Art Mireia Guerrero serà la número 2 de la llista del PSC de Figueres per a les eleccions del proper mes de maig. Mentrestant, la secretària de l'Ajuntament de Castelló d'Empúries i presidenta de la Junta del Col·legi de Secretaris, Interventors Tresorers de Girona, Marta Felip, serà la segona a la llista de CiU, tot i que anirà com a independent.

Aquestes dues cares femenines s'afegeixen a la de la número dos d'ERC, Mireia Mata, que també ha estat ja confirmada pel seu partit.

Els nous perfils per a les properes municipals comencen a fer-se públics, i a Figueres ja es va desvetllant qui anirà als primers llocs dels principals partits. En el cas de CiU, l'actual alcalde i cap de llista, Santi Vila, estarà acompanyat per Marta Felip, que s'estrenarà com a regidora a la capital altempordanesa.

Felip és de Figueres i és llicenciada en Ciències Polítiques i de l'Administració per la Universitat Autònoma de Barcelona. A més, té un postgrau en Dret Local i un altre en Dret Urbanístic, entre d'altres títols. Al llarg de la seva trajectòria també ha estat secretària a l'Ajuntament d'Olot, al de Portbou i a Vic i, a més, és la presidenta de la Junta del Col·legi de Secretaris de la demarcació.

La seva candidatura serà com a independent i substituirà l'anterior número dos de la llista de Vila, que l'any 2007 va ocupar l'actual regidora de Benestar, Maria Antònia Bonany.

Mireia Guerrero serà, en canvi, l'aposta del PSC. Llicenciada en Història de l'Art per la Universitat de Girona i professora de l'Escola Bressola de Perpinyà, està vinculada a diversos associacions i és neboda de dos històrics socialistes de la ciutat: Just i Josep Casero. El seu pare, Gabriel Guerrero, també va ser regidor socialista durant la dècada dels vuitanta i continua com a militant de la formació.

Guerrero, que va entrar al PSC l'any 2000, assumirà el lloc que en els anteriors comicis va tenir la regidora Núria Navarro. Aleshores, però, el cap de llista havia estat Joan Armangué, que va abandonar l'acta de regidor després de la derrota electoral i va ser Pere Casellas qui va assumir el seu lloc. Amb aquest dos noms, la llista de dones en posicions rellevants als partits figuerencs s'enfila, de moment, fins a tres. I és que aquesta mateixa setmana el portaveu d'ERC, Francesc Canet, va fer públic que la regidora de Joventut i exdelegada de Governació a Girona, Mireia Mata, seria la número dos a les llistes d'Esquerra a Figueres, considerant-la la seva aposta de futur.