La Creu Roja atén 170 persones sense sostre des del 15 d’agost en el marc de la campanya ‘Protegeix-te de la calor’

L’organització ha realitzat 40.000 trucades preventives per donar consells de salut davant les temperatures extremes

La Creu Roja atén 170 persones sense sostre des del 15 d’agost en el marc de la campanya ‘Protegeix-te de la calor’

La Creu Roja atén 170 persones sense sostre des del 15 d’agost en el marc de la campanya ‘Protegeix-te de la calor’ / ACN

ACN

Davant de les altes temperatures la Creu Roja ha reforçat la campanya ‘Protegeix-te de la calor’ i ha atès 170 persones sense sostre des del 15 d’agost. Una quarantena de persones voluntàries adscrites a les Unitats d’Emergència Social han explicat com combatre la calor al carrer i han lliurat ventalls, cantimplores, gorres i aigua fresca a persones sense llar perquè es puguin mantenir hidratades. La iniciativa s’ha dut a terme a Barcelona, l’Hospitalet de Llobregat, Lleida, Martorell, Girona, Sabadell, Tarragona, Terrassa i Vic. A banda, l’organització ha realitzat 40.000 trucades preventives per donar consells de salut a persones en risc de vulnerabilitat a través de Centres de Contacte, espais de proximitat i del Centre d’Operacions.

La Creu Roja manté activa l’emergència per onada de calor per donar resposta a la població general però amb especial cura de les persones que es troben en situacions de vulnerabilitat, com ara la gent gran, les persones sense sostre o els infants, i insta a la ciutadania a estar pendent de les persones del seu entorn.

A les xarxes socials, els missatges de sensibilització de la Creu Roja han arribat a les 53.270 visualitzacions. El material divulgatiu amb consells per prevenir els afectes de la calor en diferents circumstàncies ha tingut 2.000 descàrregues.