Un total de nou comunitats autònomes estaran en avís per altes temperatures aquest diumenge que podran arribar als 40 graus a diferents punts d'Espanya, segons la predicció de l'Agència Estatal de Meteorologia.

En concret, les comunitats autònomes en alerta són Andalusia, Aragó, Castella i Lleó, Castella-la Manxa, Catalunya, Extremadura, Galícia, Comunitat de Madrid i Comunitat Valenciana.

Segons l'AEMET, hi haurà temperatures màximes a la meitat occidental peninsular, litoral nord d'Alborán, extrem oriental de l'altiplà Sud, nord d'Aragó, àrees de Catalunya i les Canàries.

Només s'esperen cels ennuvolats al litoral oest de Galícia, amb probables boires costaneres, i alguns intervals de núvols baixos matinals a punts del nord de Galícia i àrea cantàbrica. També és possible que es formin boires costaneres al litoral d'Alborán durant la primera meitat del dia.

Aquest diumenge, les temperatures màximes baixaran a l'oest de Galícia, Cadis i terç est d'Andalusia, tot i que pujaran al litoral de Màlaga i de Huelva, Catalunya, Comunitat Valenciana, Balears i est de les Canàries.

Superaran els 35 graus a l'interior de la meitat sud peninsular, Huelva, Màlaga, sud-oest de l'altiplà Nord, interior sud de Galícia, nord d'Aragó, àrees de Catalunya i les Canàries. No es descarta que sobrepassin els 40 graus a les valls del Tajo, Guadiana i Guadalquivir.

A més, predominaran els vents de l'est al litoral cantàbric occidental, de component nord al nord-est de l'altiplà Nord, vall de l'Ebre i Menorca, i de component oest a bona part d'Andalusia, amb intervals de ponent fort a l'àrea de l'Estret. Hi haurà alisis localment forts a les Canàries.