Segueix-nos a les xarxes socials:

Figueres

Santi Vila acusa Quim Torra d’haver actuat amb "sectarisme"

En una entrevista a Rac1, l'exconseller de Cultura declara que l'expresident li va negar suport jurídic a la causa de Sixena

Santi Vila acusa Quim Torra d’haver actuat amb "sectarisme"Rac 1

L'exconseller figuerenc Santi Vila ha acusat a l'expresident de la Generalitat, Quim Torra, d'actuar amb "sectarisme" i de "deixadesa de funcions" en la causa judicial que afecta l’exconseller de Cultura i també el seu successor, Lluís Puig, pel retorn de les obres de Sixena. En una entrevista a El Món a Rac1, diu que Torra en cap moment va mostrar interès per ajudar-lo en el procés judicial. Això malgrat que, segons Vila, li va insistir el mateix Carles Puigdemont.

Vila, en l'entrevista a Rac1, també critica que "ningú entén que tinguis un maldecap judicial que pot tenir conseqüències penals i patrimonials per defensar els interessos del país i no t’ajudin senzillament perquè ideològicament penses diferent”. L'exconseller recorda com ha hagut de donar les escriptures del seu pis de Figueres com a aval de la fiança de 216.000 euros que el tribunal d’Osca que porta el cas de les obres de Sixena li ha demanat.

Santi Vila s’ha mostrat optimista i demana poder-se acollir al fons de 10 milions d’euros que el nou executiu ha creat per avalar els ex-alts càrrecs afectats per la causa del Tribunal de Comptes. Vila ha admès que, de moment, no ha rebut cap oferiment, però diu que encara no ha perdut l’esperança.

Prem per veure més contingut per a tu