L'exconseller de Cultura, Santi Vila, considera que "objectivament parlant" de la seva fiança pel cas Sixena "se n'hauria d'haver fet càrrec la Generalitat". En una entrevista a Rac1 aquest dimecres, Vila ha assegurat que ha parlat amb la consellera de Cultura, Mariàngela Vilallonga, i que el departament "no sap de quina manera fer-ho". "Teníem una assegurança de responsabilitat civil que està fallant més que una escopeta de fira", ha dit l'exconseller. Vila va demanar aquest dimarts al jutjat d'instrucció 3 d'Osca un mes més per aconseguir la fiança de 216.000 euros pel cas de desobediència per no haver lliurat a l'Aragó les 44 obres d'art de Sixena del Museu de Lleida.

Santi Vila ha recordat que, quan es van negar a lliurar les obres del Museu de Lleida a l'Aragó, es van limitar a complir la llei catalana i el que es decidia a les reunions del govern.

Vila va demanar al gener ajuda a la Caixa de Solidaritat, però se li va denegar. L'exconseller Lluís Puig, en canvi, va abonar al desembre el 88.000 euros que li demanava el magistrat a través de la Caixa de Solidaritat. Vila creu que a ell se li ha denegat per "qüestions polítiques", a més de ser una quantitat superior.