12 de gener de 2021
12.01.2021
L'Empordà

El jihadista retornat volia imitar accions de terroristes solitaris

El detenen a Barcelona, juntament amb dos companys més que estarien relacionats amb el cas

12.01.2021 | 06:30
Efectius de la Guàrdia Civil registrant el domicili ocupat.

La Policia Nacional considera que el jihadista algerià «retornat» abans de Nadal des de la zona de conflicte i que ha ingressat a la presó després de ser localitzat en un immoble ocupat de Barcelona volia imitar les accions de terroristes solitaris, per aquest motiu se'l considera «especialment perillós». Es tracta d'un algerià de 28 anys d'edat que els especialistes de la Comissaria General d'Informació vinculen amb la franquícia d'Estat Islàmic (DAESH) del nord d'Àfrica. Havia passat abans per l'Iraq, Turquia i el Senegal.

Els agents el van localitzar en un immoble ocupat del barri de la Barceloneta amb dos algerians, un considerat «acòlit» del combatent terrorista i l'altre que li proporcionava suport logístic. Els tres van passar aquest dilluns a través de videoconferència a disposició del jutjat central 6 de l'Audiència Nacional i per ara han ingressat en una presó de Catalunya després d'haver-se dictat presó incondicional. El temporal de neu ha impedit que viatgessin a Madrid sota custòdia policial i que se celebrés presencialment la declaració.

La investigació va començar quan els agents van saber que abans de Nadal havia arribat a Espanya un ciutadà de nacionalitat algeriana «potencialment perillós», segons ha informat la Policia Nacional. La Fiscalia de l'Audiència Nacional s'ha encarregat de coordinar l'operació de la Comissaria General d'Informació i de la Brigada Provincial de Barcelona, amb la col·laboració del Centre Nacional d'Intel·ligència (CNI), els Serveis d'Intel·ligència Algerians, el Federal Bureau of Investigation (FBI) dels Estats Units i de l'Oficina Europea de Policia EUROPOL.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook