La plaça Sant Jaume de Barcelona ha acollit aquest dissabte tres concentracions diferents: una de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) "contra la repressió" de l'Estat, una altra que ha reclamat unes residències segures, i una altra de l'esquerra independentista en contra de la crisi econòmica pel coronavirus.

L'ANC s'ha mobilitzat a les 11 hores a la plaça Sant Jaume --i també a Euskal Herria i a altres punts de Catalunya-- sota el lema "la repressió no ens atura".En un comunicat, l'entitat ha criticat que "mentre l'independentisme està capficat en l'espiral de repressió que crea l'Estat espanyol, els partits i les institucions no tenen una estratègia antirrepresiva unitària, efectiva i viable".El vicepresident de l'ANC, David Fernández, ha reivindicat la necessitat que "la lluita antirrepresiva es converteixi en un instrument polític de mobilització i legitimació intern i extern de l'independentisme".

Concentració per residències segures

A les 12 hores, la plataforma 'Coordinadora Residències 5+1' s'ha concentrat a la plaça per rebutjar el trasllat de persones positives per coronavirus entre residències de gent gran.

"Rebutgem l'actuació de la Conselleria de Salut de traslladar persones d'una residència a una altra perquè no resol res i només serveix per posar en perill els usuaris i treballadors de la residència receptora", han indicat en un comunicat.

També han criticat que no hagin arribat els 370 professionals d'infermeria que, segons la plataforma, havia promès la Generalitat.

Acte de l'esquerra independentista

Diverses entitats de l'esquerra independentista --entre d'altres, Arran i Endavant Ossan-- han organitzat una concentració també aquest dissabte a diversos municipis catalans contra la crisi econòmica.

A Barcelona, la manifestació ha baixat per passeig de Gràcia i via Laietana després d'una pancarta que portava el lema 'Que la paguin els rics', fins arribar a la plaça Sant Jaume a les 13 hores.

En un tuit , Arran ha reclamat mesures urgents al servei dels treballadors, que la classe obrera "no torni a pagar una nova crisi", i s'ha mostrat contra la precarietat juvenil.